Όχι ΥΠΟΙΚ σε αυξήσεις στους Ημικρατικούς

Η παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς παραμονές εκλογών, θα σηματοδοτούσε την επιστροφή σε κακές πρακτικές του παρελθόντος αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών.

Σε γραπτή δήλωση, ο Χάρης Γεωργιάδης, υπογραμμίζει ότι η διασφάλιση της σταθερότητας και της θετικής προοπτικής της οικονομίας, επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση που να λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά περιθώρια, αλλά και το σύνολο των αναγκών μιας οικονομίας.

Αναφέρει ότι από φέτος έχει καταργηθεί η έκτακτη φορολογία επί των μισθών που επιβλήθηκε το 2011, παραχωρούνται πλέον οι προσαυξήσεις και η μισθολογική αναβάθμιση σε περίπτωση προαγωγής, ενώ από το 2018 θα παραχωρηθεί ξανά η ΑΤΑ.

Μέσα από το διάλογο, προσθέτει,  έχει επίσης συμφωνηθεί η βελτίωση των ρυθμίσεων για υπερωρίες και για άλλα επιδόματα και γίνεται αποδεκτό το αίτημα για λειτουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, το οποίο θα υλοποιηθεί με τον Προϋπολογισμό του 2018.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, αναφέρει ο κύριος Γεωργιάδης, για το 2018 αναμένεται αύξηση του μισθολογίου της Γενικής Κυβέρνησης κατά 2,7%.

Αυτό, καταλήγει, καθορίζει το όριο των δυνατοτήτων για αυτή την περίοδο και ζητήματα περαιτέρω μισθολογικών αυξήσεων, θα μπορούσαν να συζητηθούν τον επόμενο χρόνο, εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.

Προειδοποιήσεις Συντεχνιών
Στο μεταξύ προειδοποίηση για λήψη δυναμικών μέτρων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απηύθυναν οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

 Αφορμή, η αποτυχία κατάληξης σε συμφωνία για καταβολή γενικών αυξήσεων, σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Οι συντεχνίες ζητούν, επίσης, αρχίζοντας από τους χαμηλά αμειβόμενους, την επαναφορά επιδομάτων και του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών και την επίλυση ειδικών θεμάτων που αφορούν στρεβλώσεις σε βάρος εργαζομένων.

Οι ηγεσίες των δύο συντεχνιών, ανακοίνωσαν ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, είναι αναγκασμένες να απευθυνθούν στα συλλογικά τους όργανα, σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο αντίδρασής τους.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες