5 αξιοπρόσεκτες παρουσίες στη λίστα Most Powerful Women του Fortune

Μπορεί να μην έφτασαν μέχρι την πρώτη δεκάδα της λίστας αλλά έχουν αφήσει το στίγμα τους στις εταιρείες των οποίων ηγούνται, επιλύοντας σύνθετα προβλήματα…
Στο πλαίσιο της νέας λίστας του Fortune για τις ισχυρότερες γυναίκες στις επιχειρήσεις το 2017, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες περιπτώσεις οι οποίες αξίζει να προσέξουμε λίγο περισσότερο.

NO. 14 - SUSAN WOJCICKI
CEO, YouTube, Google, Alphabet, 49 ετών
Το YouTube βρέθηκε στο στόχαστρο την περασμένη άνοιξη, καθώς οι διαφημιστές ανακάλυψαν ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν πλάι σε προσβλητικό περιεχόμενο ενός από τους αστέρες της πλατφόρμας. Η Wojcicki διαχειρίστηκε το πρόβλημα με επιτυχία, κερδίζοντας εκ νέου κάποιους από τους πελάτες. Παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Apple και η Snap, οι οποίες ρίχνουν ζεστό χρήμα στο βίντεο streaming, το YouTube παραμένει ο βασιλιάς του χώρου.

 

 

NO. 16 - CATHY ENGELBERT
CEO, Deloitte, 52 ετών
Από τότε που η βετεράνος της Deloitte (31 χρόνια σε διάφορες θέσεις!) ανέλαβε το τιμόνι πριν από 2 ½ χρόνια, η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών έχει επιτύχει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Τα έσοδα της Deloitte αυξήθηκαν κατά 6% πέρυσι, σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η εταιρεία προσέθεσε 6.000 νέους εργαζομένους στο προσωπικό της. Προτεραιότητα της Engelbert φέτος είναι η ανάδειξη της εταιρίας σε «καταλύτη καινοτομίας», μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Amazon.

 

 

NO. 30 - LEANNE CARET
Πρόεδρος και CEO, Defense, Space & Security, Boeing, 50 ετών
Η Caret αναδείχθηκε σε επικεφαλής του τμήματος Άμυνας, Διαστήματος & Ασφαλείας το 2016 – πρόκειται για μια γιγαντιαία εταιρική μονάδα με έσοδα 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση. Τα έσοδα του τμήματός της έχουν μειωθεί – εν μέρει λόγω μιας επιβράδυνσης στις μεγάλου μεγέθους παραγγελίες από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας. Και πάλι, όμως, τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο μισό του 2017, τοποθετώντας τη μετοχή της Boeing στην κορυφή των βιομηχανικών μετοχών του δείκτη Dow Jones βάσει απόδοσης.

 

 

NO. 36 - LYNNE DOUGHTIE
Πρόεδρος και CEO, KPMG ΗΠΑ, 54 ετών
Η Doughtie ανήλθε στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της KPMG ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015. Από τότε, έχει διατηρήσει την εταιρεία σε σταθερά ανοδική τροχιά, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,4% στα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2016. Φέτος τον Ιανουάριο, ξεκίνησε η υλοποίηση της μεγαλύτερης κεφαλαιακής επένδυσης της KPMG με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων εκπαίδευσης και καινοτομίας στο Ορλάντο – ένα έργο συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

CEO, North America, Accenture, 49 ετών

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Accenture στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 11%, με έσοδα 15,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά το πρώτο έτος της θητείας της Sweet ως επικεφαλής της εταιρείας στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Τον Φεβρουάριο, δημοσιοποίησε το σχέδιό της για τη δημιουργία «κέντρων καινοτομίας» και 15.000 νέων θέσεων εργασίας σε 10 πόλεις των ΗΠΑ. Επίσης, η Sweet δεσμεύτηκε ότι θα δαπανηθούν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 για την κατάρτιση του προσωπικού της εταιρείας.

 

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές