H Amazon αναζητά «νέα στέγη»

H Amazon αναζητά την επόμενη πόλη των ΗΠΑ για να χτίσει το δεύτερο σύμπλεγμα κεντρικών κτιρίων της, όπου θα απασχολούνται περίπου 50.000 εργαζόμενοι, ενώ συνολικά σε όλον τον κόσμο η εταιρεία απασχολεί περίπου 380.000 εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 5 δισ. δολάρια για τα «δεύτερα κεντρικά της» με την επωνυμία που θα έχουν την επωνυμία «Amazon HQ2».  «Το «HQ2» θα είναι απολύτως εφάμιλλο των κεντρικών μας κτηρίων στο Σιάτλ», ξεκαθάρισε ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής, Τζεφ Μπέζος, εκτιμώντας πως το δεύτερο «σπίτι» της εταιρείας θα οδηγήσει σε επιπλέον επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, τροφοδοτώντας άμεσα και έμμεσα την τοπική οικονομία όποιας πόλης τελικά επιλεγεί.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία νέων «περιφερειακών» θέσεων εργασίας σε εταιρείες και επιχειρήσεις που θα δοκιμάσουν να δραστηριοποιηθούν γύρω από τα νέα κεντρικά κτήρια.


Μεγάλη αναμένεται να είναι και η τόνωση στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων από τις 50.000 οικογένειες που θα καταφτάσουν για μόνιμη διαμονή, στις περιοχές γύρω από το HQ2. «Αναζητούμε με ενθουσιασμό την πόλη που θα χτίσουμε το δεύτερο σπίτι μας», δήλωσε στην Washington Post o Τζεφ Μπέζος.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της, η Amazon έρχεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές και τους κυβερνήτες πόλεων και πολιτειών, εστιάζοντας στα κέντρα που έχουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της «έρευνας αγοράς».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων
Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs