Ρίτσαρντ Ντέσμοντ: Πουλάει τα ταμπλόιντ, όταν γεράσουν

Η Trinity Mirror Plc βρίσκεται σε συνομιλίες για να εξαγοράσει τις ταμπλόιντ εφημερίδες του δισεκατομμυριούχου Richard Desmond, αυξάνοντας τις προοπτικές για την μεγαλύτερη ανάκαμψη της εφημερίδας της χώρας για περισσότερο από μια δεκαετία.
 
Ο εκδότης του Daily Mirror της Βρετανίας βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει όλα τα εκδοτικά περιουσιακά στοιχεία της Northern & Shell Media Group Ltd., σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Παρασκευή. Οι εφημερίδες της Northern & Shell είναι οι Daily Express, Sunday Express και Daily Star (καθημερινή και κυριακάτικη).
 
Μια τέτοια συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο εφημερίδων του Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που ο David και ο Frederick Barclay αγόρασαν το Daily Telegraph το 2004. Μια ένωση αυτών των φύλλων θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να καταφέρουν να έχουν οικονομίες κλίμακος στις δραστηριότητές τους, σε μια εποχή που οι εκδότες των βρετανικών εφημερίδων μάχεται τις μειώσεις στην κυκλοφορία και τα διαφημιστικά έσοδα.
 
"Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέργειες κόστους", δήλωσε ο Alex DeGroote, αναλυτής των μέσων ενημέρωσης στο Cenkos Securities. "Η Trinity έχει ήδη αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα, αλλά αισθάνεται σαφώς την ανάγκη για μεγαλύτερη κλίμακα".
 
Οι μετοχές της εταιρείας Trinity Mirror παρουσίασαν άνοδο 0,8% στις 91,50 πένες στις 9:18 π.μ. στο Λονδίνο, εκτιμώντας την εταιρεία στα 252 εκατομμύρια λίρες (331 εκατομμύρια δολάρια). Νωρίτερα φέτος, είχαν μειωθεί κατά 14% μέχρι χθες, Πέμπτη.
 
Η κίνηση αυτή θα συγκεντρώσει εφημερίδες με αντιφατικές συντακτικές θέσεις σε σημαντικά θέματα όπως το Brexit. Κάτω από τις οδηγίες του Desmond, η Express εξέπληξε με τη συντηρητική κατεύθυνση που ακολούθησε, εκτοξεύοντας ιστορίες επικριτικές για τη μετανάστευση και προτρέποντας το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Mirror έχει υποστηρίξει από καιρό το αριστερό Εργατικό Κόμμα και τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του περασμένου έτους όταν οι Βρετανοί επέλεξαν.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους