Mr Ryanair Vs Air France και Lufthansa

Αν υπάρχει μια επιχειρηματική φιγούρα που θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις ως «μαινόμενο ταύρο σε υαλοπωλείο», αυτή ανήκει σίγουρα στον επικεφαλής της Ryanair, τον Michael O’Leary. Εκρηκτικός στις αντιδράσεις του και άνθρωπος που δε διστάζει να πει δημόσια τη γνώμη του, ακόμη και αν του κοστίσει, αυτή τη φορά τα έβαλε με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων Air France και Lufthansa, και στον τρόπο που λειτουργούν στην αγορά, τις κατηγόρησε ότι ασκούν πιέσεις κατά των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, και ότι χρησιμοποιούν το Brexit ως όχημα για την πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά με ευνοϊκότερους όρους. Ο ίδιος έκανε λόγο για στοχευμένη εκστρατεία εναντίον μιας συμφωνίας της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπούν αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet και η British Airways από το να είναι σε θέση να προσφέρουν πτήσεις εντός της Γηραιάς ηπείρου από το 2019.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τον περασμένο Μάιο Air France, KLM και Lufthansa, ήταν μεταξύ των ηχηρών ονομάτων του κλάδου των αερομεταφορών που υπέγραψαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά αεροπορικών χωρίς “πλήρη ρυθμιστική σύγκλιση”, συμπεριλαμβανομένης της “αναγνώρισης της αρμοδιότητας” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπήρξε μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας «The Times» που διευκρινίζει ότι το εν λόγω έγγραφο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψει μια τέτοια συμφωνία. Μια τέτοια εξέλιξη πρακτικά σημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια νέα διμερή συμφωνία, που να διασφαλίζει ότι οι πτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που ουκ ολίγες φορές τα έχει βάλει και με την ελληνική κυβέρνηση, προειδοποίησε τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Chris Grayling, ότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης σε περίπτωση που δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα έως τον Οκτώβριο του 2018.

«Αυτή είναι η πρόκληση για τον Grayling και την υπόλοιπη βρετανική κυβέρνηση. Δεν παίζουμε με ισότιμους όρους. Η ιδέα ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία με τη Βρετανία για να προστατεύσουν τους Ισπανούς ξενοδόχους είναι ηλίθια. Θέλουν να σας κοροϊδέψουν, επειδή η Air France και η Lufthansa έχουν συμφέρον να  καθηλώσουν τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. O’Leary μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Air France ξεκαθάρισε στους Times ότι δεν ασκεί κανενός είδους πίεση για τη μη επίτευξη συμφωνίας και ότι ο λόγος που κάνει γνωστή τη θέση της είναι για να εξασφαλίσει ότι στο τέλος θα επικρατήσει μια δίκαιη κατάσταση.

Η μάχη όπως φαίνεται θα κριθεί στους αιθέρες!
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες