Η United Technologies αγοράζει τη Rockwell Collins για $23 δισ.

Η United Technologies συμφώνησε να αγοράσει τη Rockwell Collins για περίπου 23 δισ. δολάρια, με ένα ντιλ που θα δημιουργήσει ένα μεγαθήριο στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Η συναλλαγή, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αεροπορίας, δημιουργεί έναν κολοσσό στα εξαρτήματα αεροσκαφών και δίνει τη δυνατότητα στα δύο μέρη να αντισταθούν από καλύτερη διαπραγματευτική θέση στις πιέσεις εταιριών όπως η Boeing και η Αirbus, που ζητούν εκπτώσεις στην τιμολόγηση και μεγαλύτερη παραγωγή.

Η νέα οντότητα θα παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για εμπορικά αεροσκάφη, από τις οθόνες πιλοτηρίου αφής της Rockwell Collins μέχρι τους κινητήρες σκαφών που δημιουργεί το τμήμα Pratt & Whitney της United Technologies.

«Είναι σημαντική συμφωνία για τη UTC και για τη βιομηχανία αεροπορίας γενικότερα», τόνισε ο Hans Weber, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρίας Tecop International με έδρα στο Σαν Ντιέγκο.

Με την αγορά της Rockwell Collins, η οποία παράγει ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου για το 787 της αμερικανικής κατασκευάστριας αεροσκαφών, «η UTC γίνεται κρίσιμος προμηθευτής για την Boeing και θα έχει πολύ ισχυρή διαπραγματευτική θέση, καθώς η Boeing μετατοπίζει την πίεση τιμών στους προμηθευτές», εξήγησε.

Οι μέτοχοι της Rockwell Collins θα λάβουν 140 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά αλλά και μετοχές, ανέφεραν οι δύο εταιρίες σε ανακοίνωσή τους. Η τιμή αντιπροσωπεύει ένα premium 18% στην τιμή κλεισίματος της Rockwell Collins στις 4 Αυγούστου, πριν μεταδοθεί για πρώτη φορά από τα μέσα ενημέρωσης το πιθανό ντιλ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Airbus εξέδωσε κεκαλυμμένη προειδοποίηση προς τη United Technologies, ώστε να μην επιτρέψει σε μια «λογική οικοδόμησης αυτοκρατορίας» να σταθεί εμπόδιο στις ζωτικής σημασίας αποστολές προς τη γαλλική κατασκευάστρια αεροσκαφών. «Εστιάζουμε απόλυτα στο να αποστέλλουμε αεροπλάνα και ελπίζουμε ότι αυτή η εξαγορά δεν θα αποσπάσει την προσοχή της UTC από την πρώτη, λειτουργική της προτεραιότητα», σχολίασε η εταιρία σε ηλεκτρονική της επιστολή.

«Αυτή η απόκτηση προσθέτει τεράστιες δυνατότητες στις δραστηριότητές μας στην αεροναυπηγική», δήλωσε πάντως ο Greg Hayes, διευθύνων σύμβουλος στη United Technologies. Η εταιρία θα εστιάσει στην ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένου εξοπλισμού, με στόχο να καταστήσει τα αεροσκάφη «πιο έξυπνα και πιο συνδεδεμένα».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη