Brexit: Ευκαιρίες για επενδύσεις σε ακίνητα

Μπορεί οι τραπεζίτες να εγκαταλείπουν το Λονδίνο, αλλά η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες για αγορά εμπορικών ακινήτων σύμφωνα με το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Αυστραλίας.

Το AustralianSuper Pty, που διαθέτει ακίνητα αξίας 95 δισ. δολαρίων, επιδιώκει να επενδύσει περισσότερο στο εξωτερικό, σε ακίνητα και υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Mark Delaney, Chief Investment Officer της Μελβούρνης.

"Το Brexit μπορεί να παρουσιάσει μια ευκαιρία για εμάς, αλλά θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί", δήλωσε ο Delaney. "Είναι πιθανό να υπάρχουν κάποια περιουσιακά στοιχεία καλής ποιότητας που θα είναι διαθέσιμα που αξίζει να τα δούμε".

Η αβεβαιότητα σχετικά με τους όρους της εξόδου της Βρετανίας και τη μελλοντική πρόσβαση στην ενιαία αγορά έχει δείξει ότι οι διεθνείς τράπεζες κοιτάζουν το Δουβλίνο, τη Φρανκφούρτη και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για χώρους γραφείων - δημιουργώντας αμφιβολίες για τις οικονομικές προοπτικές του Λονδίνου και μειώνοντας την αξία των παλαιότερων κτιρίων. Με ορισμένους επενδυτές που χάνουν την όρεξή τους για πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, οι ευκαιρίες παραμένουν για τους μακροχρόνιους αγοραστές, δήλωσε ο Delaney.

Την ίδια ώρα, τα capital controls στην Κίνα και τα περιοριστικά μέτρα για ξένες επενδύσεις αποτρέπουν τους Κινέζους διαπραγματευτές για επενδύσεις σε ακίνητα στο Λονδίνο, αφήνοντας πρόσφορο έδαφος για άλλους διαχειριστές χρημάτων.

Συγκεκριμένα, η Dalian Wanda Group Co. εγκατέλειψε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για αγορά οικοπέδου στο Λονδίνο αξίας 470 εκατ. στερλίνων (606 εκατομμύρια δολάρια), εν μέσω εντατικοποίησης του ελέγχου της κινεζικής κυβέρνησης των επενδύσεων στο εξωτερικό. 

Καθορίζουν τις τιμές
Οι κινεζικές επιχειρήσεις καθόρισαν τις τιμές πώλησης σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Delaney. Εάν η ροή κεφαλαίων από την Κίνα συνεχίζει να μειώνεται, αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για άλλους επενδυτές.

Η AustralianSuper, η οποία κατέβαλε 900 εκατομμύρια δολάρια το 2016 για να πάρει πλειοψηφικό ποσοστό στο King’s Cross (67 στρεμμάτων στο κεντρικό Λονδίνο), δεν είναι η μόνη που βλέπει ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η βρετανική λίρα έχει μειωθεί περίπου 17% έναντι του δολαρίου Αυστραλίας από τον Ιούνιο του 2016.
 
ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού