Ο 18χρονος εκατομμυριούχος και η πρόβλεψη για το bitcoin των $10.000

Ο Έρικ Φίνμαν μπορεί να είναι μόλις 18 χρονών, αλλά είναι εκατομμυριούχος χάρη σε μια πανέξυπνη και πρώιμη επένδυσή του στο bitcoin.

Και παρά την πρόσφατη αναταραχή στον κόσμο του ψηφιακού νομίσματος, ο Φίνμαν συνεχίζει να πιστεύει στο bitcoin. Μάλιστα, πεποίθησή του είναι ότι το «κυβερνο-νόμισμα» μπορεί να κινηθεί μόνο ανοδικά.

Πρόσφατα, ο Φίνμαν δήλωσε ότι η αγορά bitcoin αυτή την περίοδο «θα ήταν μια πολύ έξυπνη οικονομική απόφαση».

Ο έφηβος μεγιστάνας εννοεί και στην πράξη αυτά που λέει. Είναι κάτοχος 403 bitcoin, που μεταφράζονται σε τρέχουσα αξία 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και δεν έχει μόνιμη δουλειά. Εστιάζει απλά στις επενδύσεις του σε bitcoin. Α, ναι, και προτίθεται να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο με ένα υπογεγραμμένο CD της Τέιλορ Σουίφτ!


Η πίστη του στο bitcoin δεν φαίνεται να κάμπτεται από πρόσφατες εξελίξεις, όπως π.χ. η εκρηκτική ανάπτυξη του Ethereum, ενός αντίπαλου ψηφιακού νομίσματος, ή η «διχάλα» του bitcoin που διαίρεσε την αγορά για το νόμισμα, ή η μεγάλη αύξηση στην αξία του bitcoin.

Κάθε bitcoin αξίζει πλέον πάνω από 4.300 δολάρια, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο το νόμισμα κινείτο χαμηλότερα από τα 1.000 δολάρια.

Ο Φίνμαν πιστεύει ότι θα υπάρξουν αυξομειώσεις στην αξία του bitcoin στο εγγύς μέλλον. Όμως, συνολικά θεωρεί ότι η πορεία θα είναι πολύ ανοδική, κι ότι η αξία του μπορεί να αγγίξει ως και τα 10.000 δολάρια ανά νόμισμα.

Όσο για το Ethereum, δεν έχει πεισθεί για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του ως ψηφιακό νόμισμα. Παραδέχεται, μεν, ότι βραχυπρόθεσμα «μπορούν να βγουν πολλά λεφτά» από το συγκεκριμένο νόμισμα, αλλά πιστεύει ταυτόχρονα ότι η ζήτηση γι’ αυτό τροφοδοτείται από κερδοσκόπους που δημιουργούν μία φούσκα. Κάποια στιγμή, όπως επισημαίνει ο ίδιος, αυτή η φούσκα μπορεί να σκάσει.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο