Πόσα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων Airbnb

Η εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμάται πλέον σε κάμποσα δισεκατομμύρια δολάρια, έχει βοηθήσει ιδιοκτήτες κατοικιών σε όλο τον πλανήτη να γίνουν μίνι-ξενοδόχοι, επιτρέποντας σε επισκέπτες να μείνουν σε κάποιο δωμάτιο ή διαθέτοντας ολόκληρο το σπίτι προς ενοικίαση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μέχρι σήμερα, η Airbnb έχει βοηθήσει πάνω από 160 εκατομμύρια επισκέπτες να βρουν χώρο για να διανυκτερεύσουν σε πάνω από τρία εκατομμύρια κατοικίες σε 190 χώρες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας.

Αλλά πόσα χρήματα βγάζει, κατά μέσο όρο, ο κάθε ιδιοκτήτης που ανεβάζει τον χώρο του στην πλατφόρμα της Airbnb;

Σύμφωνα με την Priceonomics, το μέσο εισόδημα που εξασφαλίζει ένας ιδιοκτήτης κατοικίας μέσω της Airbnb είναι 924 δολάρια το μήνα – περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο στην οικονομία του διαμοιρασμού.

«Οι ιδιοκτήτες, μέσω της Airbnb, βγάζουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από τους άλλους εργαζομένους» ανέφερε η Priceonomics. «Οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα γενικών υπηρεσιών TaskRabbit έρχονται δεύτεροι με 380 δολάρια».

Αλλά όπως σημειώνεται, το εισόδημα από την Airbnb ποικίλλει, με κάποιους ιδιοκτήτες να βγάζουν πάνω από 10.000 δολάρια τον μήνα, ενώ άλλοι λιγότερα από 200 δολάρια.


Και πάλι, παρά τις τεράστιες διαφοροποιήσεις, σχεδόν 50 τοις εκατό όσων ανεβάζουν αγγελίες στην Airbnb βγάζουν πάνω από 500 δολάρια τον μήνα.

Πώς μπορεί να μεγιστοποιήσει κάποιος τα κέρδη από τη χρήση της πλατφόρμας Airbnb;

«Οι φωτογραφίες είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την προώθηση μιας κατοικίας» σημειώνει ο Σκοτ Σάτφορντ, χρήστης της Airbnb που ισχυρίζεται ότι βγάζει πάνω από 100.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας.

Στις φωτογραφίες, μην ξεχάσετε να επισημάνετε καθετί που θεωρείτε μοναδικό για το σπίτι, όλα όσα προσφέρετε, και ίσως και κάποια τοπικά αξιοθέατα κοντά στην κατοικία.

Επίσης, διατηρείστε τις τιμές σας σε χαμηλό επίπεδο. «Είναι καλύτερο να νοικιάζετε τον χώρο σας το ένα τρίτο του χρόνου σε τριπλάσια τιμή, ή όλο τον χρόνο στο ένα τρίτο της τιμής; Η σωστή απάντηση είναι η δεύτερη, επειδή οι άνθρωποι θέλουν να εξοικονομούν χρήματα» λέει ο Γκάρι Μπίρτσελ, διακεκριμένος host της Airbnb.

«Περισσότερος κόσμος θα μείνει στη λογικά τιμολογημένη κατοικία σας. Και στη συνέχεια θα σας αφήσουν μια θετική αξιολόγηση. Και μετά θα έχετε μια σειρά θετικών αξιολογήσεων. Και οι θετικές αξιολογήσεις είναι το μόνο πράγμα που αφαιρεί το ρίσκο που πάντα υπάρχει όταν αποφασίζεις να μείνεις στο σπίτι ενός αγνώστου» καταλήγει.

Τέλος, μην ξεχνάτε τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα. Ας πούμε, φροντίστε να υπάρχουν πετσέτες, κάποια βασικά είδη προσωπικής περιποίησης, μέσα ψυχαγωγίας, και ίσως κι ένα μπουκάλι κρασί ή κάποιο τοπικό γλύκισμα. Όλα αυτά κοστίζουν λίγο, αλλά σας εξασφαλίζουν τη ροή ενός καλού εισοδήματος.
 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ