Τεράστια κέρδη για τα μεγαλύτερα hedge funds το 2017

Το ράλι στις αγορές μετοχές ενισχύει τις αποδόσεις των μεγαλύτερων hedge funds, μεταξύ των οποίων τα Viking Global Investors και Renaissance Technologies, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Viking και ένα quantitative fund της Renaissance που εστιάζει στις μετοχές, εμφανίζουν άνοδο άνω του 9% φέτος μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και με σχετικό έγγραφο που εξέτασε το πρακτορείο. Παράλληλα, το Third Point Offshore Fund του Dan Loeb κατέγραψε άνοδο 11,7% για τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας. Τα κύρια funds της Citadel, Wellington και Kensington, έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 7%.

Οι επενδυτές επωφελούνται από το γεγονός ότι η ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά εργασίας και τα εταιρικά κέρδη πιέζουν τις μετοχές σε υψηλά ρεκόρ. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί φέτος κατά 12% μέχρι τον Ιούλιο, τον καλύτερο μήνα για την αγορά από το Φεβρουάριο και μετά.

Ωστόσο, τα μέσα hedge funds μένουν πίσω στην αγορά, καταγράφοντας αποδόσεις μόλις 3,7% τους πρώτους επτά μήνες, σύμφωνα με την Hedge Fund Research (HFR). Η βιομηχανία δέχεται σφοδρές επικρίσεις επειδή χρεώνει υψηλές προμήθειες, τη στιγμή που παράγει αποδόσεις που παρακολουθούν δείκτες αναφοράς, υπενθυμίζει το πρακτορείο.

Κατά μέσο όρο, τα funds σημείωσαν άνοδο 1,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον σύνθετο, σχετικό δείκτη της HFR. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηναία άνοδο από τα τέλη του 2016 και μετά. Τα funds τεχνολογικών μετοχών είχαν τον καλύτερο Ιούλιο μεταξύ όλων των υποκατηγοριών, εμφανίζοντας αποδόσεις 2,3%.

Τα εμβληματικά funds της Citadel, η οποία δραστηριοποιείται σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, παρουσίασαν άνοδο 2,3% τον περασμένο μήνα και 6,8% για φέτος. Οι μονάδες Global Equities και Surveyor της εταιρίας, αξίας 27 δισ. δολαρίων, παρήγαγαν το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου με συναλλαγές long και short, ανέφερε μία από τις πηγές του πρακτορείου.

Το Global Equities σημείωσε άνοδο 1,3% τον Ιούλιο, οδηγώντας την αύξηση του fund για φέτος στο 4,2%. Το Tactical Trading Fund της εταιρίας, το οποίο χρησιμοποιεί ποσοτικές στρατηγικές, εμφάνισε άνοδο 3% τον Ιούλιο και 4,9% φέτος.

Εκπρόσωποι των εταιριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν ανάκαμψη για δύο από τους διαχειριστές. Η περσυνή χρονιά ήταν για το Viking η χειρότερη, ενώ για την Citadel ήταν η τρίτη χειρότερη στην ιστορία της. Το RIEF της Renaissance, από την άλλη, έκανε άλμα 22% το 2016, σχεδόν διπλασιάζοντας τις αποδόσεις του.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»
Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού