Το Netflix έκανε την πρώτη του εξαγορά

Το Netflix, η εταιρία streaming ψηφιακού περιεχομένου που έχει εκνευρίσει το Χόλιγουντ λόγω του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιείται, κάνει κάτι που συνηθίζουν τα μεγάλα studios τώρα τελευταία: αγοράζει έναν εκδότη comic books.
Η εταιρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόκτηση της Millarworld, την οποία ίδρυσε ο θρύλος των comic books Mark Millar, το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία μιας σειράς ιστοριών που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, μεταξύ των οποίων τα Kick-Ass, Kingsman: The Secret Service, Logan και Captain America: Civil War.
 
Οι όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά το Netflix ανέφερε ότι το ντιλ, η πρώτη εξαγορά στην ιστορία του, αποτελεί «φυσική εξέλιξη» καθώς η εταιρία επιδιώκει να συνεργαστεί πιο στενά με κινηματογραφιστές και δημιουργούς.
 
«Ακολουθούν ένα μοντέλο που έχει λειτουργήσει για άλλα studios, αλλά αυτό είναι μεγάλο βήμα από την άποψη ότι αυτοί θέλουν να πουν ελαφρώς διαφορετικές, πιο ιδιαίτερες ιστορίες του είδους», επεσήμανε ο Erik Davis, επικεφαλής του Fandango που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται εισιτήρια.
 
«Η δουλειά του Millar δεν έχει να κάνει μόνο με υπερήρωες, αλλά συχνά έχει μια αίσθηση από άλλους κόσμους», σχολίασε.
 
Όπως εξηγεί το MarketWatch, στην προσπάθειά του να λειτουργήσει λίγο περισσότερο σαν χολιγουντιανό studio, το Netflix αποπειράται να αποκτήσει πνευματική ιδιοκτησία. Πρόκειται για ένα δημοφιλές μοντέλο στο χώρο, απόλυτα επιτυχημένο για εταιρίες όπως η Walt Disney που έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων τις Lucasfilm, Marvel Studios και Pixar.
 
Το Netflix διευκρίνισε ότι η Millarworld θα συνεχίσει να δημιουργεί και να εκδίδει ιστορίες και χαρακτήρες με τη φίρμα τη δική του, καθώς και ότι τα φιλμ και οι σειρές θα αποτελούν αποκλειστικό περιεχόμενο της πλατφόρμας του.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν