Ρεκόρ Αμερικανών στο χρέος από πιστωτικές

Οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν φτάσει σε ένα τρομακτικό ορόσημο, καθώς μετρούν συνολικά το μεγαλύτερο ληξιπρόθεσμο χρέος από πιστωτικές κάρτες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Fed τη Δευτέρα.

Το ληξιπρόθεσμο χρέος των Αμερικανών από πιστωτικές διαμορφώθηκε σε 1,021 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο, ποσό που καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ του Απριλίου του 2008, όταν οι καταναλωτές είχαν συνολικό χρέος σε εκκρεμότητα στα 1,02 τρισ. δολάρια.

«Αυτό το ρεκόρ θα πρέπει να λειτουργήσει ως ‘’καμπανάκι’’ για τους Αμερικανούς, για να εστιάσουν στο χρέος τους από πιστωτικές κάρτες», τόνισε ο Matt Schulz, ανώτατος αναλυτής της βιομηχανίας στο CreditCards.com. «Ακόμη κι αν πιστεύεις πως το χρέος σου είναι διαχειρίσιμο αυτή τη στιγμή, να ξέρεις ότι με μια έκτακτη ανάγκη μπορεί να βρεθείς σε πραγματικό πρόβλημα», επεσήμανε.
Το χρέος αυτό αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 4,9%, σημειώνει το MarketWatch. Ένας λόγος είναι το γεγονός ότι περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες, κάτι που στηρίζεται από μεγάλες τράπεζες και εκδότες τους τελευταίους μήνες.

Πάνω από 171 εκατ. καταναλωτές είχαν πρόσβαση σε πιστωτική το πρώτο τρίμηνο του 2017. Το νούμερο είναι το υψηλότερο από το 2005, όταν περίπου 162,5 εκατ. άνθρωποι είχαν πρόσβαση.
Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, αυτό δεν είναι το πρώτο ορόσημο που ξεπέρασε το χρέος των Αμερικανών φέτος. Μέσα στο 2017, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών -περιλαμβανομένων των δανείων για στέγαση, αγορά αυτοκινήτου και σπουδές- επίσης ξεπέρασε το peak του 2008.

 

 

Σύμφωνα με την Fed, τα στοιχεία των χρεωμένων Αμερικανών για το 2017 διαμορφώνονται ως εξής: τα χρέη που συνδέονται με τη στέγαση έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν ένα τρισ. δολάρια από το peak του 2008, αλλά το δάνεια για αγορά αυτοκινήτου είναι σχεδόν 367 δισ. υψηλότερα και τα φοιτητικά δάνεια έχουν εκτοξευτεί κατά 671 δισ. δολάρια. Αν και ο δανεισμός για στέγαση έχει μειωθεί από το 2008, τα στεγαστικά εξακολουθούν να αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο όγκο του συνολικού δανεισμού, στο 67%, από το 2016.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους