Οι startups εγκαταλείπουν τη Βρετανία

Αρχικά οι βρετανικές startups ήταν σίγουρες ότι δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτα με το Brexit.,Τώρα έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη, καθώς καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με σειρά προκλήσεων.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 940 στελέχη startups στη Βρετανία και άλλες χώρες κατέδειξε το αυξανόμενο άγχος των επιχειρήσεων αυτών ενόψει της ενεργοποίησης του Brexit τον προσεχή Μάρτιο, για θέματα όπως εύρεση κεφαλαίων, πρόσληψη μη Βρετανών υπαλλήλων και πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ.

Λιγότερα από τα μισά στελέχη πιστεύουν ότι το 2017 θα είναι καλύτερο από το 2016. Πάνω από το 1/5 των νεοσύστατων επιχειρήσεων τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανοίξουν γραφεία στην ηπειρωτική Ευρώπη και ,μια στις 10 σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα της εκεί.

Παρόλη την ανησυχία πάντως, η Βρετανία αναμένεται ότι θα παραμείνει ο σημαντικότερος κόμβος για τις εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα, καθώς πρόκειται για μια αγορά που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στις starups.

Η έρευνα αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι το Brexit μπορεί να προκαλέσει προσκόμματα σε μια βιομηχανία που αποτελεί φωτεινό σημείο για τη βρετανική οικονομία από τη χρηματοοικονομική κατάρρευση του 2008. Ωστόσο, το 2016 οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων σε βρετανικές τεχνολογικές εταιρείες υποχώρησαν κατά 34% στα 625 εκατ. στερλίνες.

Αντιθέτως, οι γερμανικές έλαβαν 35% περισσότερη χρηματοδότηση κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2016, σύμφωνα με έρευνα της KPMG και της CB Insights. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Γερμανία ξεπερνούσε τη Βρετανία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων fintech.

Το να διευθύνεις μια startup είναι από μόνο του δύσκολο. Δεν χρειαζόμαστε κι ένα έξτρα βάρος, αναφέρει η ιδρυτής της συμβουλευτικής Hacker House, Jennifer Arcuri, που, όπως λέει, φοβάται ότι η έξοδος από την κοινή αγορά θα προκαλέσει τον εκχυδαϊσμό της βρετανικής startup κουλτούρας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας