Τα απρόσμενα κέρδη εκτοξεύουν τη Hugo Boss

Σε υψηλό πέντε ετών σκαρφάλωσε η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ένδυσης, καθώς τα αποτελέσματα δ' τριμήνου της Hugo Boss κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όπως δήλωσε και ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη για το 2016 κινήθηκαν στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων της ίδιας της εταιρείας, σε περιβάλλον σημαντικής πτώσης σε κέρδη και πωλήσεις.

Η τιμή της μετοχής σημείωσε άνοδο 9,7% στα 60,33 ευρώ. Πρόκειται για τα μεγαλύτερη ημερήσια κέρδη από τον Μάρτιο του 2012 και για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει μετοχή στον δείκτη MDAX για εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τα νεότερα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η αναμενόμενη πτώση στα ετήσια λειτουργικά κέρδη της εταιρείας θα είναι πιο κοντά στο 17% από 23% που αναμενόταν όπως είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Εχοντας διανύσει αρκετά χρόνια δυσπραγίας, η Hugo Boss επιδιώκει να ανακάμψει υπό την ηγεσία του Mark Langer, πρώην οικονομικού διευθυντή που προήχθη σε CEO τον περασμένο Μάιο. Τον Νοέμβριο ο Langer είχε πει ότι η εταιρεία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε κερδοφορία πριν το 2018, καθώς μειώνει brands, επιβραδύνει την επέκτασή της μέσω καταστημάτων και κάνει περισσότερες πωλήσεις online.

Αναλυτές εξάλλου σχολιάζουν ότι, αν και η Hugo Boss φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν αναμένεται ότι η στρατηγική της θα οδηγήσει σε αύξηση κερδών μέχρι το 2018 το νωρίτερο. Σημειώνουν πάντως ότι η επανεισαγωγή των προϊόντων της σε καταστήματα λιανικής θα τη βοηθήσουν να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων, αν και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων σε ό,τι έχει να κάνει με τη δομή της.

Οι ετήσιες πωλήσεις κινήθηκαν στα 2,69 δισ. ευρώ (μείωση κατά 4% από το 2015 ή 2% σε βάση προσαρμοσμένη από νομισματικής σκοπιάς). Για το δ' τρίμηνο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 1% και 3%.

Τα τελικά αποτελέσματα για το 2016, αλλά και οι προοπτικές για την εταιρεία θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές