Vodafone: Μέρος της μελλοντικής επιτυχίας το ΙοΤ για 76% των εταιρειών

Καθοριστικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης θεωρεί το 76% των εταιρειών διεθνώς το Internet of Things, σύμφωνα με την τέταρτη ετήσια Έκθεση – Βαρόμετρo για το Internet of Things (ΙοΤ), που διεξήγαγε η Vodafone.

Το ΙοΤ ή αλλιώς Διαδίκτυο των Πραγμάτων αποτελεί έναν όρο ο οποίος περιγράφει την εξέλιξη της νέας γενιάς συσκευών και διαδικασιών που χρησιμοποιούν διασυνδεδεμένα «έξυπνα» δίκτυα, προκειμένου να προσφέρουν προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες. Παραδείγματα εφαρμογών ΙοΤ – που περιλαμβάνουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, «έξυπνους» μετρητές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και απομακρυσμένης παρακολούθησης οικιακών και βιομηχανικών χώρων.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Circle Research τον Απρίλιο και Μάιο του 2016, συμμετείχαν περισσότερες από 1.096 επιχειρήσεις από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο 2016 της Vodafone για το ΙοΤ:

-Το 76% του συνόλου των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν ότι η αξιοποίηση των τεχνολογιών IoT είναι καθοριστικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης,
-Το 89% των εταιρειών που επένδυσαν στο ΙοΤ, αύξησαν την επένδυσή τους κατά τους 12 τελευταίους μήνες,
-Το 63% εκείνων που υιοθέτησαν το ΙοΤ, διαπίστωσαν σημαντική απόδοση της επένδυσης, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με περυσινή έρευνα (59%)
-Οι επενδύσεις στο ΙοΤ πλέον αντιπροσωπεύουν το 24% του μέσου προϋπολογισμού ΙΤ και έχουν πια ισοσκελιστεί με τις δαπάνες για το υπολογιστικό νέφος (cloud computing) και τα data analytics.
-Η έκθεση επίσης έδειξε ότι οι τεχνολογίες του ΙοΤ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις καθιερωμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες όλο και περισσότερων εταιρειών. Ειδικότερα:
-Το 48% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν τεχνολογίες ΙοΤ για να υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές αναδιοργανώσεις μεγάλης κλίμακας , σε ποσοστό που φθάνει το 61% στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού,
-Το 52% των εταιρειών ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν τεχνολογίες ΙοΤ ως την βάση για εφαρμογές νέας γενιάς στον τομέα του διασυνδεδεμένων νοικοκυριών,
-Το 46% του συνόλου των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι προτίθενται να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον κλάδο ΙοΤ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Διευθυντής του Vodafone Group για το Internet of Things Erik Brenneis δήλωσε σχετικά: «Τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα αναγνωρίζουν πλέον ότι το Internet of Things αποτελεί τη νέα βιομηχανική επανάσταση που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται και ζουν. Σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες που ερωτήθηκαν και οι οποίες προέρχονται από πολλές χώρες και από διαφορετικούς τομείς της οικονομίας, είπαν ότι ήδη σχεδιάζουν να φέρουν τη διασυνδεδεμένη δικτυακή ευφυΐα σε εκατομμύρια συσκευές και διαδικασίες τα επόμενα δύο χρόνια. Αναμφίβολα το 2016 είναι η χρονιά καθιέρωσης του Internet of Things».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ