Περισσότερη ευελιξία ζητεί ο Γιούνκερ

Περισσότερη ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαντ - Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σύμφωνο θα πρέπει να εφαρμόζεται «ευρηματικά» και προς όφελος της Ε.Ε., προκειμένου να μην πλήττεται η οικονομική ανάπτυξη.

Ασκώντας έντονη κριτική στον λαϊκισμό, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ - όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του προφίλ της Ευρώπης, το οποίο δεν είναι αρκετά κοινωνικό.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, διαμηνύοντας ότι «η Ευρώπη δεν είναι “άγρια δύση”, αλλά μία κοινωνική οικονομία», ενώ ζήτησε την εξάλειψη των κοινωνικών προκαταλήψεων στις αποδοχές των εργαζομένων.

Όσον αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «σεβόμαστε και λυπούμαστε για την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.», διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι το Brexit δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη.

Ειδική μνεία έκανε και στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά, την οποία χαρακτήρισε ως την «καλύτερη δυνατή», ενώ σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή, απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την άμεση υλοποίησή της.

Περιγράφοντας το όραμά του για την Ε.Ε., σημείωσε την ανάγκη «να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη οικοδομημένη με τα κράτη - μέλη και όχι εναντίον τους».

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι προς το συμφέρον των κρατών - μελών» συνέχισε και προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιλέξει το μονοπάτι του εθνικισμού. «Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειες ενοποίησης και να περιορίσουμε τον χώρο ανάπτυξης του λαϊκισμού» σημείωσε στη συνέχεια.

naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Για νέο «μαύρο κύκνο» στις αγορές ανησυχούν οι αναλυτές-Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες
Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού