Ομόλογα της Apple ετοιμάζεται να αγοράσει η ΒοΕ

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έχει συμπεριλάβει την Apple στη λίστα των εταιρειών που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων.

Αυτό σημαίνει πως η κεντρική τράπεζα θεωρεί πως ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μια «ουσιαστική συνεισφορά» στην βρετανική οικονομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η BoE τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι οι εταιρείες των οποίων οι τίτλοι θα αγοραστούν θα πρέπει να «έχουν μια ουσιαστική συνεισφορά στην οικονομική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Οι εταιρείες με πολλές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ή με κεντρικά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα θεωρείται ότι ικανοποιούν αυτό το κριτήριο, αλλά η Τράπεζα θα εξετάσει επίσης κατά πόσον η εταιρεία παράγει σημαντικά έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβάλλει πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στην Apple και έχει εξαπολύσει επίθεση στους χαμηλούς φόρους που κατέβαλε η εταιρεία στην Ιρλανδία.

Η Apple δεν έχει κεντρικά γραφεία στην Βρετανία και ένα ποσοστό των πωλήσεων της στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται νομικά στην Ιρλανδία.

Η BoE αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα, ωστόσο πηγή της BoE δήλωσε στο BBC πως το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επηρεάζει τις τιμές στην αγορά και ότι η συμπερίληψη ομολόγων της Apple αυξάνει τις πιθανότητες να το επιτύχει αυτό.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη