Booking.com Vs TripAdvisor

Είναι γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες όταν επιλέγουν τον προορισμό και το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουν, να βασίζουν την τελική τους απόφαση στις κριτικές ανθρώπων που έχουν επισκεφτεί τα συγκεκριμένα μέρη πριν από αυτούς.

Η βιωματική εμπειρία καθίσταται καθοριστικής σημασίας παράγοντας, με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να επενδύουν σε υπηρεσίες και υποδομές που θα αφήσουν τον πελάτη τους ικανοποιημένο.

Αναμφίβολα, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ξενοδόχων και πελατών είναι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες TripAdvisor και Booking.com που απολαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τις κριτικές ξενοδοχείων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τελευταία στοιχεία, από έρευνα που διεξήγαγε η ReviewPro για το 2015, δείχνουν τους δυο πολυεθνικούς κολοσσούς να «κονταροχτυπιούνται» για την κατηγορία των πολυτελών ξενοδοχείων με ιστοσελίδα του Ομίλου Priceline να κατέχει ποσοστό 25,4% όλων των κριτικών του διαδικτύου, συγκριτικά με το TripAdvisor που έχει 25,8%. Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν 2,7 εκατ. κριτικές για πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, αξιολογώντας 2.700 ξενοδοχεία από 159 εταιρείες. Σχεδόν 175 ΟΤΑs και ιστοσελίδες κριτικών (συμπεριλαμβανομένου του Facebook) πήραν μέρος στην έρευνα.

Παρότι η νέα τάση για πληρέστερη ενημέρωση των πελατών οδήγησε σε αύξηση 4% των κριτικών για πολυτελή ξενοδοχεία, εντούτοις το TripAdvisor που μέχρι πρότινος είχε την πρωτοκαθεδρία φαίνεται πως δέχεται σημαντικές πιέσεις από το Booking.com το οποίο κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξης του 28%.

Δυναμικά στο κομμάτι των κριτικών φαίνεται να μπαίνουν και οι Κινέζοι με τις ιστοσελίδες τους να ανεβαίνουν σε επισκεψιμότητα, γεγονός στο οποίο συμβάλλει αναμφίβολα και το μέγεθος του πληθυσμού που επιτρέπει τη ραγδαία αύξηση στα νούμερα χρηστών.

Ειδικότερα, η κινεζική ιστοσελίδα Dianping σκαρφάλωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην 10η θέση, από την 18η που βρισκόταν, αύξηση η οποία ισοδυναμεί με επιπλέον 26.000 κριτικές. Η Κίνα συνεισφέρει με το μεγαλύτερο ποσοστό σε κριτικές για πολυτελή ξενοδοχεία, με 703.000, εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 46%, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έπεσαν κατά 12,9% στις 351.000 κριτικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δε ο τρόπος και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι «πολίτες του κόσμου». Από τις καταγεγραμμένες για το 2015 κριτικές προκύπτει πως το 83% εξ αυτών ήταν θετικές, 12% ουδέτερες και μόλις 5% αρνητικές. Πολλοί, ωστόσο, αμφισβητούν την εγκυρότητα του υψηλού ποσοστού των θετικών κριτικών, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι μπορεί να έχουν γίνει από στελέχη της ίδιας της ξενοδοχειακής επιχείρησης, ακόμη και από φίλους και συγγενείς.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ