Σκληρές κατηγορίες κατά Zuckerberg για «κατάχρηση» ισχύος

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, κατηγορείται από τη μεγαλύτερη νορβηγική εφημερίδα για «κατάχρηση» της δύναμής του ως του «ισχυρότερου  στον κόσμο», επειδή το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε εμβληματική φωτογραφία από τον πόλεμο στο Βιενάμ.

Ο Espen Egil Hansen, αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του εντύπου Aftenposten, έκανε έκκληση για αλλαγή στους κανονισμούς του Facebook περί περιεχομένου, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση καταπνίγει τον δημοκρατικό διάλογο.

Το debate που έχει ανοίξει αφορά σε μια σειρά φωτογραφίες που ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ και οι οποίες απεικονίζουν σκηνές από τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σύμφωνα με το CNBC, μία από τις εικόνες, μια «από τις πιο διάσημες φωτογραφίες πολέμου στον κόσμο», όπως τόνισε ο δημοσιογράφος, απεικόνιζε ένα γυμνό παιδί που τρέχει να ξεφύγει από βόμβες ναπάλμ.

Η φωτογραφία που «ανέβασε» ο συγγραφέας αφαιρέθηκε από το Facebook, το οποίο τον εμπόδισε να αναρτήσει νέα φωτογραφία.

Η εφημερίδα Aftenposten ανήρτησε την ίδια φωτογραφία μαζί με σχετικό άρθρο. Ο Hansen εξήγησε ότι έλαβε ηλεκτρονική επιστολή που απαιτούσε τη διαγραφή της από τη σελίδα του μέσου στο Facebook, ενώ 24 ώρες αργότερα το κοινωνικό δίκτυο αφαίρεσε τη φωτογραφία μαζί με το άρθρο.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι εκδότες δεν μπορούν να «αποφύγουν» το Facebook και πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να το κάνει, αλλά ο Zuckerberg θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ρόλου του ως «του ισχυρότερου εκδότη στον κόσμο». «Πιστεύω ότι κάνεις κατάχρηση της δύναμής σου και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το έχεις σκεφτεί καλά αυτό», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων