Markit: Βελτιώνεται η βρετανική αγορά εργασίας

Ανέκαμψε η βρετανική αγορά εργασίας τον Αύγουστο, έπειτα από αύξηση στις θέσεις πλήρους απασχόλησης που αντιστάθμισε ένα μέρος των πτώσεων Ιουνίου και Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, έκθεση της Markit και της Recruitment and Employment Confederation (REC) έκανε επίσης λόγο για αύξηση μισθών, καθώς οι εργοδότες τόνισαν ότι είχαν ελλείψεις σε έμπειρο προσωπικό και προσέλαβαν περισσότερα στελέχη.

Επιπλέον, ατεκμηρίωτα στοιχεία υπονοούν πως κάποιοι εργοδότες αποφάσισαν να προχωρήσουν με προσλήψεις τις οποίες είχαν «παγώσει»κατά την περίοδο μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τονίζει η έκθεση.

Βελτίωση εμφάνισαν και οι αρχικοί μισθοί, με τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται να προσφέρουν περισσότερα για να προσελκύσουν υποψήφιους που διστάζουν να μεταπηδήσουν σε άλλες θέσεις εργασίας στην τρέχουσα ατμόσφαιρα.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της REC, Kevin Green, υποστήριξε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η ψήφος υπέρ του Brexit στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η αύξηση κενών θέσεων έχει χαλαρώσει είναι ανησυχητική και υπαινίσσεται ότι οι προσλήψεις θα είναι μεταβλητές μέσα στους επόμενους μήνες».

Τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία κατέδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας για τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου παρέμεινε αμετάβλητο. Τα μέσα εβδομαδιαία εισοδήματα, εξαιρώντας τα μπόνους, ενισχύθηκαν κατά 2,3% την ίδια περίοδο.

Η έκθεση επισημαίνει μια αύξηση στην κάλυψη μόνιμων θέσεων σε όλες τις βρετανικές περιοχές εκτός του Λονδίνου, όπου ο ρυθμός της πτώσης αυξήθηκε αισθητά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ