Σε μη αναστρέψιμη μείωση προσωπικού προχωρούν οι κινεζικές τράπεζες

Οι τέσσερις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες γνωστοποίησαν πως, κατά το πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των υπαλλήλων τους εμφάνισε τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων τουλάχιστον έξι ετών. Η τάση δεν αναμένεται να αντιστραφεί, καθώς οι τράπεζες επιμένουν να μειώνουν τα κόστη αλλά και λόγω της αλλαγής του τρόπου που λειτουργεί η τραπεζική.

Μια πτώση της τάξης του 1,2% από τα τέλη του περασμένου έτους και μετά, άφησε 1,62 εκατ. εργαζομένους στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, την Αγροτική, τη Βιομηχανική και Εμπορική, την Κατασκευαστική και την Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους.

Η Aγροτική Tράπεζα, ο κορυφαίος τραπεζικός εργοδότης στη χώρα, είδε τον αριθμό των εργαζομένων της να υποχωρεί κάτω του μισού εκατομμυρίου.

Όπως διευκρινίζει το Bloomberg, αν και μια υποχώρηση κατά το πρώτο μισό του έτους δεν είναι ασυνήθιστη, η μείωση κατά 25.000 θέσεις είναι η μεγαλύτερη τουλάχιστον από το 2010 και μετά.

Στο μεταξύ, αναλυτές εταιριών περιλαμβανομένων των BOC International Holdings και DBS Vickers Hong Kong, εκτιμούν ότι οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της τραπεζικής, πρόκειται να περιορίσουν τις προοπτικές αύξησης του προσωπικού.

«Οι κινεζικές τράπεζες υπέστησαν επέκταση ετών, προσθέτοντας φυσικά καταστήματα που βοήθησαν στο να βρεθούν οι αριθμοί των εργαζομένων σε peak», εξήγησε ο Polar Zhang, τραπεζικός αναλυτής στην BOC International με έδρα το Πεκίνο. Ο ειδικός αναμένει ελάττωση του εργατικού δυναμικού λόγω της τεχνολογικής προόδου και της μείωσης κοστών.

Οι κινεζικές τράπεζες καταλαμβάνουν τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως στην απασχόληση εισηγμένων τραπεζών, ξεπερνώντας ιδρύματα όπως οι Wells Fargo, HSBC, JPMorgan Chase και Citigroup. Η ρωσική Sberbank συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες