H Baidu στρέφεται στην ευρωπαική αγορά

Ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου, Baidu, βλέπει την Ευρώπη ως υποσχόμενη αγορά παρά την αβεβαιότητα που επέφερε η απόφαση για Brexit και τα φορολογικά προβλήματα της Apple.

«Οι αμερικανικές ιντερνετικές εταιρείες είναι γενικά πολύ, πολύ κυρίαρχες (στην Ευρώπη). Στην αγορά αναζήτησης, η Google έχει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, υψηλότερο απ' ότι έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι απογοητευμένες που δεν έχουν ικανοποιητικό αριθμό επιλογών. Αυτό στην πραγματικότητα δημιουργεί ευκαιρίες για εταιρείες σαν εμάς», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Robin Li, μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο της συνόδου της G20.

«Σε όρους τεχνολογίας, τουλάχιστον στο παρελθόν, είναι κυρίως οι αμερικανικές εταιρείες που επικρατούσαν στα πάντα. Τώρα, έρχονται οι κινεζικές εταιρείες και θα μπορούμε να προσφέρουμε βιώσιμες εναλλακτικές», πρόσθεσε το στέλεχος.

Όπως υποστήριξε, οι κινεζικές εταιρείες είναι συχνά καινοτόμες στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στην Κίνα και μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνολογία στο εξωτερικό.

Προς το παρόν, η Baidu έχει στην Ευρώπη μια υπηρεσία χαρτών που που χρησιμοποιείται κυρίως από Κινέζους ταξιδιώτες στην ήπειρο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους