Η Mitsubishi ανέστειλε την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία

Η Mitsubishi Motors σταμάτησε την Τρίτη (30 Αυγούστου) την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία, όταν το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «παραφούσκωσε» στοιχεία για την εξοικονόμηση καυσίμου.

Το Υπουργείο διέταξε τη Mitsubishi να διορθώσει τα στοιχεία, τα οποία είχαν μέχρι και 8,8% απόκλιση από την πραγματικότητα. Η εταιρία υποστήριξε ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις για οκτώ μοντέλα για δύο εβδομάδες.

Τον Απρίλιο, η Mitsubishi είχε ανακοινώσει ότι είχε υποβάλει ψευδή στοιχεία για τέσσερα από τα μοντέλα της που πωλούνται στην Ιαπωνία, εκ των οποίων τα δύο κατασκευάζονταν για λογαριασμό της Nissan Motor. Η τελευταία ανακοίνωση οδηγεί τον συνολικό αριθμό των μοντέλων που αποσύρονται από την αγορά γι' αυτό τον λόγο σε 12.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Osamu Masuko, απέδωσε τα ψευδή στοιχεία στη χαλαρή διοικητική επίβλεψη. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σκληρύνει τα τελευταία χρόνια τα πρότυπα συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο η Mitsubishi δεν το έχει κάνει, πρόσθεσε.

Η εταιρία τόνισε ότι θα βάλει στην άκρη επτά δισ. γεν (68,4 εκατ. δολάρια), πέραν των 150 δισ. γεν που ήδη έχει υπολογίσει για αποζημιώσεις ιδιοκτητών μοντέλων δικών της και του εταίρου της, της Nissan.

Τον Ιούνιο, η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε την πρώτη της ετήσια ζημία εδώ και οκτώ χρόνια, εκτιμώντας ότι θα χάσει 1,38 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ