Σε δύο χρόνια βλέπει καρπούς για ανάκαμψη η VW

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Matthias Mueller, υποστήριξε ότι θα πάρει δύο με τρία χρόνια μέχρι να αποφέρει καρπούς η ευρεία αναδιάρθρωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο CEO αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιδράσεις στον προσανατολισμό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αυτοκινήτων προς νέες τεχνολογίες.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό κάποια στιγμή θα περάσει, ότι ο Mueller θα είναι εκεί μόνο για πέντε χρόνια, μετά θα υπάρξει νέο αφεντικό και όταν η κρίση από τις εκπομπές ρύπων τελειώσει, θα τα πηγαίνουμε καλύτερα έτσι κι αλλιώς», ανέφερε ο Mueller μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ανεξάρτητα από την κρίση των εκπομπών ρύπων, η εταιρεία πρέπει να αναμορφώσει τον εαυτό της και να ευθυγραμμιστεί με το μέλλον», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Το διοικητικό συμβούλιο της VW εργάζεται επάνω σε περίπου 60 πρότζεκτ ώστε να αναμορφώσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, περιλαμβανομένης μιας μεταστροφής στην κουλτούρα της, που θα οδηγήσει σε συνεργασία των 12 μαρκών και των αναρίθμητων τμημάτων της καθώς οδεύει προς τεχνολογικές αλλαγές και προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος αργά τη Δευτέρα στο Αμβούργο.

Η Volkswagen σχεδιάζει να εισάγει πάνω από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, καθώς τα κόστη παραγωγής μειώνονται. Η εταιρεία αναμένει πωλήσεις μέχρι και τριών εκατομμυρίων οχημάτων με μπαταρία τον χρόνο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερό στο 5,25% το βασικό επιτόκιο