Συμφωνία Twitter για live streaming NBA

Το Twitter υπέγραψε συμφωνία με το NBA για να μεταδίδει live αποκλειστικό περιεχόμενο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την στασιμότητα στην ανάπτυξη νέων χρηστών.

Η συνεργασία περιλαμβάνει pre-game προγράμματα με «στοιχεία ειδικά σχεδιασμένα για ενσωμάτωση συζήτησης στο Twitter». Το NBA θα ανακοινώσει επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα, αποκλειστικά για το Twitter, ενόψει της σεζόν 2016-2017. Και τα δύο προγράμματα θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτής.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το κοινωνικό δίκτυο επιδιώκει να αντιπαλέψει την στασιμότητα στην ανάπτυξη χρηστών με την παροχή αποκλειστικού και μοναδικού περιεχομένου μέσα από τις πλατφόρμες του. Νωρίτερα φέτος έφτασε σε συμφωνία με το NFL για τους αγώνες της Πέμπτης, της σεζόν 2016. Το Twitter μετέδωσε επίσης ζωντανά το φετινό τουρνουά τένις στο Wimbledon.

«Έχουμε δει την τεχνολογία να φέρνει τους fans πιο κοντά στα παιχνίδι, τις ομάδες και τους παίκτες μας, με τρόπους που μόνο μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από μια δεκαετία», τόνισε ο επίτροπος NBA Adam Silver σε σημερινό δελτίο τύπου. «Αυτή η ευρύτερη συνεργασία θα βοηθήσει στην τροφοδότηση της αυξανόμενης ζήτησης από τους θαυμαστές μας για το NBA, με ποιο βαθιά ενσωμάτωση της λίγκας σε πολλές πλατφόρμες του Twitter.

Το Twitter επενδύει εκτεταμένα στα live βίντεο, ωστόσο αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το Facebook που επενδύει πολλά στη δική του πλατφόρμα live streaming, καθώς και από το Snapchat που τονώνει τις διαφημιστικές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη