Ετοιμάζεται να ξεπεράσει την Didi η Uber

Η Uber εκτιμά ότι θα συνεχίσει την πορεία «ραγδαίας ανάπτυξης» στην Κίνα και ελπίζει να ξεπεράσει την ηγέτιδα στην αγορά, Didi Chuxing, το 2017, όπως ανέφερε την Παρασκευή (3 Ιουνίου) ο επικεφαλής της εταιρίας για την ασιατική χώρα, Liu Zhen, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία βρίσκεται σε σκληρό ανταγωνισμό με την Didi Chuxing -που στηρίζεται από τους διαδικτυακούς κολοσσούς Alibaba Group Holding και Tencent Holdings- σε ολόκληρη την Κίνα. Το μερίδιο αγοράς της Uber στη χώρα έχει αυξηθεί σε περίπου 30% αυτή τη στιγμή, από 1% που ήταν το 2015, τόνισε ο Liu στο τεχνολογικό συνέδριο Converge της Wall Street Journal.

Οι δύο εταιρίες έχουν προχωρήσει σε τεράστιες δαπάνες προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδιά τους, τροφοδοτώντας τις εικασίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ενδέχεται τελικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η Didi σύναψε πέρυσι συμφωνία με πρώην τοπικό αντίπαλο, αναφέρει το πρακτορείο.

«Όταν δείτε την ανάπτυξη που έχουμε, μερίδιο αγοράς από 1% στο ένα τρίτο, και την αποδοτικότητα που έχουμε πετύχει, η επιχείρησή μας είναι στην καλύτερη θέση από ποτέ ώστε να συνεχίσει τη ραγδαία ανάπτυξη», απάντησε ο επικεφαλής στην πιθανότητα συμφωνίας.

Όταν ερωτήθηκε για το πότε η Uber θα ξεπεράσει την κινεζική Didi, το στέλεχος απάντησε: «Ελπίζω του χρόνου».

Στο μεταξύ, η Uber ανακοίνωσε την Τετάρτη πως εξασφάλισε τη μεγαλύτερη επένδυσή της μέχρι σήμερα, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που θα της επιτρέψει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε αγορές περιλαμβανομένης της Κίνας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ