Η VW δεν πείθει την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να μην πείθεται από τα στοιχεία που υποβάλλει η Volkswagen για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρά τις διαβεβαιώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και της γερμανικής κυβέρνησης πως οι εκπομπές δεν παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς κανόνες, σύμφωνα με επίσημα ντοκουμέντα που εξέτασε η Wall Street Journal.

 

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαμάχη με τη Volkswagen από τον Νοέμβριο, οπότε η εταιρία ανέφερε για πρώτη φορά πως δεν έχει δώσει ακριβή στοιχεία για περίπου 800.000 οχήματα. Η Επιτροπή αρχικά ζήτησε από την αυτοκινητοβιομηχανία να υποβάλει επιπρόσθετα στοιχεία, με τη VW να παίρνει αρκετές παρατάσεις εξαιτίας του χρόνου που ήθελε η γερμανική αρμόδια αρχή KBA προκειμένου να οριστικοποιήσει τη δική της αξιολόγηση για τις εκπομπές.

Σχεδόν επτά μήνες μετά το αρχικό αίτημα για πληροφορίες, αξιωματούχοι της Κομισιόν εκφράζουν αυξανόμενη απογοήτευση από τον αργό ρυθμό και την έλλειψη λεπτομερειών στην απάντηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε επιστολή του προς τον Ευρωπαίο επίτροπο για το κλίμα και την ενέργεια, με ημερομηνία 3 Μαΐου, ο πρόεδρος της Volkswagen, Matthias Mueller, ενημέρωσε τον Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε πως η γερμανική υπηρεσία ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και διέταξε προσαρμογές σε έξι μοντέλα της γραμμής παραγωγής του 2016. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν σε μόνο 36.000 αυτοκίνητα, πρόσθεσε.

Επόμενο γράμμα από τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επιβεβαίωσε τα ευρήματα της KBA, ωστόσο εσωτερικά έγγραφα της Κομισιόν καταδεικνύουν πως η ομάδα του Κανιέτε ζητά κι άλλες πληροφορίες τόσο από τη γερμανική εταιρία όσο και από την KBA.

Η Επιτροπή ζητά και από τις δύο πλευρές απαντήσεις στο γιατί τα στοιχεία του 2015 και 2014 δε χρειάζονται προσαρμογή, καθώς και στο πόσα αυτοκίνητα εξετάστηκαν και ποιες διαδικασίες χρησιμοποιήθηκαν.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους
Bitcoin: Η νέα εποχή μετά το halving-Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Για νέο «μαύρο κύκνο» στις αγορές ανησυχούν οι αναλυτές-Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες