Συγχώνευση Banco Popolare και Banca Popolare di Milano

Την απόφασή τους για συγχώνευση, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ιταλικές τράπεζες Banco Popolare και Banca Popolare di Milano, σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία, η οποία θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει μια τράπεζα με πέραν των 25.000 υπαλλήλων και τέσσερα εκατομμύρια πελάτες, ενώ θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για να ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις στον κατακερματισμένο τραπεζικό τομέα της Ιταλίας.

Η συμφωνία καθυστέρησε καθώς οι τράπεζες προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, λόγω των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ επισφαλών δανείων και της αδύναμης ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας.

Η Banco Popolare, η οποία θα κατέχει το 54% της νέας τράπεζας, επιδιώκει να αντλήσει €1,00 δισεκατομμύριο πριν από την συγχώνευση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Με κεφαλαιοποίηση περίπου €5,5 δισ., περιουσιακά στοιχεία, ύψους €171 δισεκατομμυρίων και 2.500 καταστήματα, θα είναι τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας μετά τις Intesa Sanpaolo και UniCredit.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άσκησε σημαντικές πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν τους αδύναμους ισολογισμούς τους, ενώ η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ δήλωσε την Τρίτη ότι η συγχώνευση πρέπει να γίνει δεκτή.

"Η τράπεζα πρέπει να είναι ισχυρή στα αρχικά στάδια λειτουργίας της, και θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα”, δήλωσε η Daniele Nouy, ​​Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους