Βρετανία: Το 41% των ΜμΕ επιθυμεί έξοδο της χώρας από την ΕΕ

Περίπου το 41% των μικρών επιχειρήσεων της Βρετανίας επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δεν θεωρούν ότι η παραμονή της είναι επωφελής για τις εταιρίες τους, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (FSB).

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, το 47% των μελών της FSB που ερωτήθηκαν θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ ενώ το 10,7% των μελών ήταν αναποφάσιστοι.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ και στη συνέχεια, έως τα τέλη του 2017, να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί από αυτούς που επιθυμούν την παραμονή στην ΕΕ επικαλούνται οικονομικά επιχειρήματα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δίνει στη Βρετανία πρόσβαση σε ανοιχτές αγορές και εκατομμύρια καταναλωτές.

Ωστόσο, οι μικρότερες επιχειρήσεις έτειναν να παραπονιούνται περισσότερο για την γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως για τους κανονισμούς σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη που είναι το πιθανότερο να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής είναι οι επιχειρηματίες που πραγματοποιούν εξαγωγές και εισαγωγές προς και από την ΕΕ, αυτοί που απασχολούν εργαζομένους που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και αυτοί που εδρεύουν στη Σκοτία, το Λονδίνο και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι γυναίκες επίσης είναι πιθανότερο, συγκριτικά με τους άνδρες, να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η S&P υποβαθμίζει μαζί με τη Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα της επίθεσης του Ισραήλ στις αγορές – Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ