H FED μείωσε κατά 10 δισ. δολάρια το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Στη μείωση κατά 10 δισ. δολάρια της μηνιαίας αγοράς ομολόγων, προχωρά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και πλέον το πρόγραμμα έπεσε στα 35 δισ. ευρώ.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, η Fed θα μειώσει τις αγορές treasuries στα 20 δισ. και των ενυπόθηκων στεγαστικών στα 15 δισ. Η απόφαση για την μείωση του προγράμματος ήταν ομόφωνη, με δέκα ψήφους υπέρ.
Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014, στο 2,1% -2,3% από 2,8%-3%. Ωστόσο τονίζουν στην ανακοίνωση πως η ανάκαμψη της οικονομία συνεχίζεται και η αγορά εργασίας βελτιώνεται, κάτι που θα επιτρέψει την αύξηση των επιτοκίων το 2015.
 

 

«Η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας έχει ανακάμψει τους τελευταίους μήνες» σημειώνουν τα μέλη της επιτροπής FOMC. «Οι δείκτες της αγοράς εργασίας δείχνουν περαιτέρω βελτίωση» αναφέρουν.
Τα μέλη της επιτροπής διατήρησαν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας το 2015 και το 2016, ενώ τόνισαν πως αναμένουν ταχύτερη μείωση της ανεργίας. Η ανεργία αναμένεται να μειωθεί στο 6% στο τέλος του 2014, στο 5,4% ως το 2015 και στο 5,1% ως το 2016.
Η επικεφαλής της FED Τζ. Γιέλεν τόνισε ότι Η Fed έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα επιτόκια όταν θεωρηθεί απαραίτητο ενώ εξέφρασε και κάποιες ανησυχίες τονίζοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι το outlook είναι αβέβαιο.

Πηγή: Ημερησία

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές