Πάνω από €7 δισ. οι εξαγωγές όπλων της Γαλλίας το 2014

Ο γαλλικός οπλισμός που θα εξαχθεί το 2014 αναμένεται να υπερβεί τα €7 δισ. μετά από μια ανάκαμψη των διεθνών παραγγελιών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Τα διεθνή συμβόλαια όπλων σημείωσαν άνοδο κατά 42% το 2013 σε σχέση με τον περασμένο χρόνο στα  €6,7 δισ., ανέφερε, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας κατά την έναρξη έκθεσης όπλων κοντά στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι αναμένει φέτος να είναι «ακόμη καλύτερο».

Μεγάλο μέρος αυτής της ανάκαμψης οφείλεται σε μια αύξηση των εξαγωγών στη Μέση Ανατολή, η οποία αντιπροσωπεύει το 40% των αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης και μιας ανακαίνισης του στόλου της Σαουδικής Αραβίας της τάξης των  €500 εκ.

Η επέκταση στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης δορυφόρων επικοινωνίας της τάξης των  €300 εκ. στη Βραζιλία, ώθησε τις εξαγωγές της Γαλλίας σε επίπεδα ψηλότερα από αυτά του 2011, μετά από μια υποτονική απόδοση το 2012. Η Γαλλία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας οπλισμού στον κόσμο, έχοντας στο δυναμικό τους κατασκευαστικούς γίγαντες όπως τον Όμιλο Airbus.

Πέρσι αντιπροσώπευε το 7,2% του παγκόσμιου εμπορίου οπλισμού, πίσω από τις ΗΠΑ (52%), τη Βρετανία (13,4%) και τη Ρωσία (8,4%).

Ο κ. Λε Ντριάν επιβεβαίωσε και την έναρξη του νέου προγράμματος ανανέωσης τεθωρακισμένων «Project Scorpio», που θα κοστίσει «λίγο παραπάνω από πέντε δισεκατομμύρια» για περίοδο δέκα χρόνων.
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη
ΔΝΤ: Ανθεκτική η παγκόσμια οικονομία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
Όλι Ρεν: Οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν τη μείωση των επιτοκίων