Opel: Μεγαλύτερη εμπλοκή στο Formula Student

Η Opel επεκτείνει την εμπλοκή της στο διεθνή αγωνιστικό θεσμό Formula Student. Τα μέλη του Δ.Σ. της Opel, Mike Ableson, Αντιπρόεδρος Engineering, και Johan Willems, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, παρέδωσαν τέσσερα Opel Ampera στις ομάδες οι οποίες υποστηρίζονται από την Opel. Κάθε αυτοκίνητο φέρει το ατομικό λογότυπο της ομάδας και του πανεπιστημίου. Η Opel καλωσόρισε και την ομάδα Fast Forest από το Deggendorf University σαν νέο μέλος της οικογένειας Opel Formula Student.

Ο Mike Ableson εξήγησε τη σημασία της εμπλοκής της Opel: «Η υποστήριξη των ομάδων Formula Student είναι επένδυση στο μέλλον μας. Οι φοιτητές αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον τομέα μηχανολογίας και παραγωγής, παρόμοιες με αυτές του κλάδου του αυτοκινήτου. Τα μέλη των ομάδων καλούνται να κάνουν ένα πρόσθετο βήμα στην εκπαίδευσή τους λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγή, την κατασκευή καθώς και τα οικονομικά θέματα της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Είναι ένας πλήρης κύκλος μηχανολογικής εξέλιξης που πρέπει να καλυφθεί σε μία αγωνιστική σεζόν!»

Η ιδέα του διαγωνισμού Formula Student είναι ότι οι ομάδες αναλαμβάνουν να εξελίξουν ένα πρωτότυπο που θα αξιολογηθεί για παραγωγή. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο πρέπει να έχει άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά όπως επιτάχυνση, φρενάρισμα και συμπεριφορά. Θα πρέπει να προσφέρεται σε πολύ λογική τιμή και να είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό. Ο Γερμανικός σύνδεσμος SAE (Verein Deutscher Ingenieure, VDI) πατρονάρει το διαγωνισμό Formula Student στη Γερμανία.Οι ομάδες της Opel επέδειξαν πραγματικό ομαδικό πνεύμα όταν η Fast Forest team από το Deggendorf επλήγη πέρσι από την καταστροφική πλημμύρα. Μαζί με την Opel βοήθησαν ώστε να μπορέσει η ομάδα από το Deggendorf να λάβει μέρος στην κύρια εκδήλωση στο Hockenheim. Εμψυχωμένη από το γεγονός αυτό, η Fast Forest πέτυχε από τις καλύτερες επιδόσεις της όλων των εποχών.

Σαν αυτοκίνητο ομάδας, το Opel Ampera όχι μόνο ταιριάζει άριστα με την ‘ψηφιακή’ αγωνιστική (e-racing) πρόθεση του Formula Student, αλλά προσφέρει και πρακτικά πλεονεκτήματα για τις ομάδες στις καθημερινές δραστηριότητές τους: το μεγαλύτερο διάστημα το αυτοκίνητο θα οδηγείται στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, η τεχνολογία επέκτασης της αυτονομίας επιτρέπει οδήγηση μεγαλύτερων αποστάσεων για τους αγώνες του Formula Student στην Ευρώπη όπως το Silverstone και Hockenheim και λοιπές εκδηλώσεις σε Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία και Ιταλία. Η υποστήριξη των ομάδων Formula Student είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της General Motors. Αποτελεί μακροχρόνια παράδοση για τις Αμερικανικές ομάδες που υποστηρίζονται από τη General Motors, όπως η MRacing του Michigan University (Ann Arbor) και συμμετέχουν στον Γερμανικό αγώνα στο Hockenheim, να φιλοξενούνται από τις ομάδες της Opel. Ο αγώνας του Hockenheim θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου.

Οι ομάδες που υποστηρίζει η Opel είναι:
TU DART Racing (Darmstadt Technical University)              http://dart-racing.de
Scuderia Mensa (University Rhein-Main)                            http://www.scuderia-mensa.de
HAWKS Racing (Hamburg University)                               www.hawksracing.de
Fast Forest (Deggendorf University)                                 http://www.fast-forest.de

 

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές