Σύμπλευση Siemens-Mitsubish για εξαγορά της Alstom

Από κοινού προσφορά με την ιαπωνική Mitsubishi για την απόκτηση του ενεργειακού κλάδου της γαλλικής Alstom, σχεδιάζει να καταθέσει τη Δευτέρα (16/6) η Siemens ξεκινώντας «πόλεμο προσφορών» με την ανταγωνίστρια της General Electric, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Στο πλαίσιο της προσφοράς, η Mitsubishi θα διεκδικήσει το 10% της Alstom από την Bouygues SA, η οποία κατέχει το 29,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η γαλλική επενδυτική τράπεζα BPI France πιθανότατα θα αγοράσει ένα άλλο τμήμα της συμμετοχής της Bouygues στην Alstom, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, εκπρόσωπος Τύπου της Bouygues δήλωσε πως δεν είχε κάποια «κρούση» από τη Mitsubishi για την εξαγορά ποσοστού της στην γαλλική εταιρεία ενέργειας και σιδηροδρόμων και πως σχεδιάζει να κρατήσει τη συμμετοχή της σε αυτήν.

Οι όροι της προσφοράς είναι ακόμα ρευστοί ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Siemens, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της προσφοράς η Siemens σχεδιάζει να μεταφέρει τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες στη γαλλική εταιρεία σε αντάλλαγμα για τον κλάδο της ενέργειας,

Η νέα από κοινού προσφορά Siemens – Mitsubishi ακολουθεί την προσφορά των 17 δις. δολαρίων της General Electric για την απόκτηση του ενεργειακού κλάδου της Alstom, και για την οποία η τελευταία έχει διορία να απαντήσει μέχρι τις 23 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ