Hilton: Τριπλάσια κέρδη στο τρίμηνo

Η Hilton Worldwide Holdings Inc αναβάθμισε τις προοπτικές για το σύνολο της χρήσης, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου τριπλασιάστηκαν εξαιτίας (εν μέρει) των υψηλότερων επιτοκίων. Τα αποτελέσματα της εταιρείας διαχείρισης του ξενοδοχείου στη διάρκεια της περιόδου, υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων στον κλάδο και η εταιρεία αναμένει περισσότερη ανάπτυξη σύντομα. Σήμερα, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) να αυξηθούν 5,5%-7% φέτος, αυξάνοντας το κατώτατο εύρος της εκτίμησής της κατά 0,5%.

Στην πιο πρόσφατη περίοδο, τα RevPAR αυξήθηκαν 6,6%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,5%-6,5%. «Είχαμε ένα ισχυρό α΄ τρίμηνο που υπερέβη σημαντικά τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Nassetta, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «είναι πολύ αισιόδοξη» για το υπόλοιπο του 2014.

Η Hilton ανακοίνωσε ότι περιμένει τώρα τα προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο της χρήσης να διαμορφωθούν στα 64-67 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του Φεβρουαρίου για 57-61 σεντς ανά μετοχή.

Για το τρέχον τρίμηνο, η εταιρεία δήλωσε πως ανέμενε τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 18-20 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 17 σεντς ανά μετοχή που προβλεπόταν από αναλυτές σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters. Η εταιρεία επίσης αναμένει ανάπτυξη των RevPAR της τάξης του 5,5%-6,5% στη διάρκεια της περιόδου.

Η Hilton Worldwide ανακοίνωσε κέρδη 123 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 34 εκατ. δολαρίων ή 3 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα (διοικητικές και άλλες δαπάνες), τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 11 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 10 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία είχε προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη 8-10 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν 4,4% στα 2,36 δισ. δολάρια έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 2,35 δισ. δολάρια. Οι δαπάνες αυξήθηκαν λιγότερο από 1%, στα 2,03 δισ. δολάρια.

Η πληρότητα του συστήματος στη διάρκεια της περιόδου διαμορφώθηκε στο 69,8%, υψηλότερα κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα ημερήσια ποσοστά ήταν 3,6% υψηλότερα, στα 139,13 δολάρια.

Η ανακοίνωση σηματοδότησε την έκδοση των κερδών β΄ τριμήνου από τη δημόσια εγγραφή των 2,35 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο, που ήταν η μεγαλύτερη ΙΡΟ εταιρείας του κλάδου, με βάση τα έσοδα.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται