Ντράγκι: Μπορει να επηρεάσει η κατάσταση στην Ουκρανία

Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορουσε να επηρεάσει την ευρωζώνη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως εξήγησε παρά το γεγονός ότι η εξάρτηση της Ευρώπης από τη χώρα αυτή είναι «σχετικά περιορισμένη», οι γεωπολιτικές παράμετροι αυτής της κρίσης είναι σημαντικές και ξεπερνούν τους υπάρχοντες δεσμούς και τα στατιστικά δεδομένα. «Πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση με πολλή προσοχή» τόνισε.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο Μ.Ντράγκι είπε ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρωζώνη, αν και η οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης από τη χώρα αυτή είναι «σχετικά περιορισμένη».

«Από οικονομική και δημοσιονομική άποψη, οι συναλλαγές της ευρωζώνης (με την Ουκρανία) είναι μικρές [...] Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι λοιπόν σχετικά περιορισμένες», είπε ο Ντράγκι προσθέτοντας ωστόσο: «Παρόλα αυτά οι γεωπολιτικές παράμετροι της κατάστασης αυτής είναι εντελώς διαφορετικές. Θα μπορούσαν να έχουν μια δύναμη και μια ικανότητα να επηρεάσουν τα γεγονότα, που ξεπερνούν τους υπάρχοντες δεσμούς και τα στατιστικά δεδομένα που μόλις σας παρέθεσα».

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση με πολλή προσοχή γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα ευρύτερο από τη νομισματική πολιτική, το οποίο όμως θα μπορούσε επίσης να έχει επίδραση στην οικονομία», κατέληξε ο Ντράγκι.

από in.gr

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερό στο 5,25% το βασικό επιτόκιο