Αύξηση μερίσματος και ανοδική αναθεώρηση για την Allianz

Η Allianz SE ανακοίνωσε την αύξηση του μερίσματος της για το 2013, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο για τα λειτουργικά κέρδη του 2014, μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών που ήταν μεταξύ των υψηλότερων στην ιστορία της λόγω του σχετικά μέτριου κόστους από φυσικές καταστροφές και των ισχυρών εσόδων από τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

 "Το περιβάλλον θα παραμείνει προκλητικό το 2014, αλλά οι αποδόσεις μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλή θέση με τη στρατηγική μας των τριών σημείων", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael Diekmann.

Η Allianz, η μεγαλύτερη επιχείρηση πρωτασφάλισης στην Ευρώπη με βάση την κεφαλαιοποίηση, ανακοίνωσε αύξηση 7,8% στα λειτουργικά της κέρδη το 2013 σε ετήσια βάση στα 10,07 δισ. ευρώ ($13,78 δισ.). Πλέον η εταιρεία έχει θέσει στόχο για λειτουργικά κέρδη το 2014 μεταξύ 9,5 δισ. ευρώ ($13,0 δισ.) και 10,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία πρότεινε για το 2013 μέρισμα 5,30 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 18% από τα 4,50 ευρώ που πλήρωσε το 2012 και το 2011. Το ποσοστό επιστροφής έμεινε αμετάβλητο στο 40%.

Το δ΄ τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,38 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7,5% από το δ΄ τρίμηνο του 2012 και ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 2,28 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο ήταν 1,26 δισ. ευρώ από 1,24 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καθαρά κέρδη για το έτος ήταν 6,00 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 15% από το 2012.

Μόνο οι δραστηριότητες ιδιοκτησίας και ατυχημάτων της Allianz συνέβαλαν στην αύξηση των λειτουργικών κερδών του δ΄ τριμήνου, με τις δραστηριότητες ζωής, υγείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων να εμφανίζουν πιο αδύναμες επιδόσεις. Τα λειτουργικά κέρδη από τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υποχώρησαν 23% στο τρίμηνο, ωστόσο σημείωσαν άνοδο 7% για το έτος. Η μονάδα της εταιρείας γνώρισε σημαντικές εκροές και χαμηλότερες αμοιβές από τις δραστηριότητες της Pimco. Το Total Return bond Fund των 240 δισ. δολ. της Pimco είχε καθαρές εκροές άνω των 40 δισ. δολ. το 2013, τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Η Allianz έχει ήδη ανακοινώσει επιβάρυνση έως 400 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο λόγω ορισμένων επενδύσεων στην τεχνολογία των πληροφοριών και μετά την επανεξέταση των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής στη Ν. Κορέα και το κόστος από την ευρωπαϊκή καταιγίδα Christian τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές