Θρίαμβος της πρώτης κινηματογραφικής εκδοχής των Lego

Κάθε άλλο παρά ρετρό και νοσταλγία βρίσκονται τελικά στο όνομα Lego. Η δυναμική των πλαστικών παιχνιδιών με τα τούβλα που «γεννήθηκαν» τη δεκαετία του 1930 (έμπνευση του δανού ξυλουργού Ολε Κιρκ Κρίστιανσεν) και που πριν από μία δεκαετία παραλίγο να οδηγηθούν στη χρεοκοπία είναι κυριολεκτικά εντυπωσιακή. 
Φέτος τα Lego μεταφέρονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου και με μια λέξη θριαμβεύουν. 
 
Επί τρεις εβδομάδες το «The Lego Movie» βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box office κατατροπώνοντας ταινίες όπως το «3 Days to Kill» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ και το ρωμαϊκό έπος καταστροφής «Φωτιά πάνω από την Πομπηία» του Πολ Γ. Σ. Αντερσον που από την περασμένη Πέμπτη προβάλλεται και στην Ελλάδα.
 
Τα 31,4 εκατ. δολάρια που το «The Lego Movie» είχε σε εισπράξεις κατά τη διάρκεια του περασμένου Παρασκευοσαββατοκύριακου (21-23/2/2014) προστίθενται στα 69 εκατ. του πρώτου γουικέντ (7-9/2) και στα 83 εκατ. του δεύτερου. Συνεπώς μέσα σε μόλις 17 ημέρες τα έσοδα της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει τα 183,2 εκατ. δολάρια και το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής δεν ξεπέρασε τα 60 εκατ. δολάρια δηλώνει πολλά για τον θρίαμβό της. 
 
Σε παγκόσμια κλίμακα δε τα έσοδα της ταινίας, η οποία στη χώρα μας θα διανεμηθεί σε έναν περίπου μήνα από σήμερα (20 Μαρτίου ο τελευταίος προγραμματισμός), φτάνουν τα 225 εκατ. δολάρια. 
 
Πρωταγωνιστής της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας με Lego είναι ο Εμετ, μια συνηθισμένη μίνι φιγούρα των παιχνιδιών, ο οποίος από παρεξήγηση θεωρείται το σημαντικότερο πρόσωπο αλλά και το «κλειδί» για τη σωτηρία του κόσμου. Ο Εμετ θα γίνει μέλος μιας ομάδας αγνώστων σε μια επική αναζήτηση που στόχο έχει να σταματήσει έναν κακό τύραννο. Είναι ένα ταξίδι για το οποίο ο Εμετ είναι απελπιστικά και ξεκαρδιστικά απροετοίμαστος.
 
Το «The Lego Movie» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του πιο εμπορικού τρίτου γουικέντ στην Ιστορία, κάτω από το «Shrek 2» του 2004. Η επιτυχία του βρίσκεται στο ότι κατορθώνει να συναρπάσει τους νεαρούς σε ηλικία θεατές και ταυτοχρόνως να προκαλέσει νοσταλγία στους μεγαλύτερους σε ηλικία που μεγάλωσαν με τα τούβλα της Lego.
 
Στο «The Lego Movie» θα ακούσουμε τις φωνές των Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Οφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνετ και Κρις Πρατ.
Η σκηνοθεσία είναι των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ («21 Jump Street», «Cloudy with a Chance of Meatballs»), σε σενάριο των Νταν Χέιγκμαν, Κέβιν Χέιγκμαν, Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ.
 
Λόγω της επιτυχίας του «The Lego movie» όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια με μια δεύτερη ταινία, η οποία δρομολογείται για το 2017.
Στην Ελλάδα η ταινία «The Lego movie» διανέμεται από τη Village Films.
 
Πηγή: www.tovima.gr
 

Δειτε Επισης

Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες
Διχασμένες οι απόψεις των αναλυτών για την πορεία των επιτοκίων της ΒοΕ
Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή-Πού έφτασε και πού οφείλεται
Ποιες οικονομίες φοβούνται το ισχυρό δολάριο
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας
Ετήσια αύξηση 10,1% στις πωλήσεις εμπορικών οχημάτων στην Κίνα
ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους