Πλουσιότερος ο Πούτιν από Γκέιτς και Μπέζος μαζί;

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγινε για λίγες ώρες ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μπορεί ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft να ανέκτησε γρήγορα τα πρωτεία, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι και οι δύο μαζί συγκεντρώνουν μια τεράστια περιουσία που φτάνει τα 90 δισ. δολάρια.

Υπάρχει όμως κάποιος που ίσως να έχει περισσότερα χρήματα και από τους δύο.

Σύμφωνα με τον CEO της Hermitage Capital Management, Bill Prowder, τα χρήματα των διάσημων επιχειρηματιών δεν φτάνουν καν αυτά που διαθέτει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τα οποία «πιστεύει» ότι αγγίζουν τα 200 δισ. δολάρια.

Ο Browder μίλησε για την περιουσία του Ρώσου προέδρου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της αμερικανικής γερουσίας την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα εσωτερικά της Ρωσίας, καθώς αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χαοτική περίοδο που περνούσε η χώρα τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με το Newsweek, o Browder απέκτησε μετοχές της Gazprom, ενώ την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με τον Πούτιν για υποθέσεις καταπολέμησης διαφθοράς, όμως στο τέλος μπήκε στο στόχαστρο του Ρώσου προέδρου. Η διαμάχη αυτή κατέληξε στη φυλάκιση και τον θάνατο του Ρώσου δικηγόρου Sergei Magnitsky και στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εναντίον συγκεκριμένων Ρώσων ολιγαρχών (Νόμο Magnitsky).

Σύμφωνα με την κατάθεση του Browder, ο Πούτιν απέκτησε την τεράστα περιουσία του χρησιμοποιώντας την πολιτική του επιρροή για να αναγκάσει πολλούς Ρώσους που πραγματοποίησαν παρόμοιες επενδύσεις να του παραδώσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. Ο Browder υποστηρίζει επίσης ότι έχει συγκεκριμένο στόχο να καταργήσει τον λεγόμενο Νόμο Magnitsky καθώς πολλοί από όσους επηρεάζονται «διαχειρίζονται χρήματα του Πούτιν».

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ