Σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό και η Γαλλία

Η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2013, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο 10,7%, αναφέρει η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE την Πέμπτη στις τελευταίες προβλέψεις της.

Προηγουμένως, η INSEE ανέμενε ότι η γαλλική οικονομία θα παραμείνει στάσιμη το 2013, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί την εκτίμηση για ανάπτυξη 0,1%. Η πρόβλεψη ότι το ποσοστό ανεργίας στην ηπειρωτική Γαλλία θα ανέλθει από 10,4%, σε 10,7% το τρέχον έτος δεν αποτελεί ευπρόσδεκτη είδηση ​​για το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα αρχίσει να μειώνει την ανεργία το 2013.

Η INSEE αναμένει περιορισμένη μόνο βελτίωση στις οικονομικές επιδόσεις της Γαλλία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Μετά τη συρρίκνωση της κατά 0,2% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η γαλλική οικονομία θα ανακάμψει κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ θα παραμείνει στάσιμη στο τρίτο τρίμηνο και θα αναπτυχθεί κατά 0,1% το τέταρτο, σημειώνει η INSEE. Η γαλλική στατιστική Υπηρεσία αναμένει εξωτερική ζήτησης, κυρίως από τη Γερμανία, κάτι που θα βοηθήσει στην αύξηση των γαλλικών εξαγωγών το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αποτελούν την παραδοσιακή κινητήρια δύναμη της γαλλικής οικονομίας, είναι πιθανό να συνεχίσουν να μειώνονται. Η INSEE βλέπει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών να μειώνεται κατά 0,2% το 2013 μετά τη μείωση τους κατά 0,9% το 2012. Επιπλέον, INSEE αναμένει ότι οι Γάλλοι καταναλωτές θα αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα.

Δειτε Επισης

Ζάο Λέτζι(Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο): Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η Κίνα
Λονδίνο: Φθηνότερη αλλά δυσκολότερη η αγορά πρώτης κατοικίας από την ενοικίαση
Στο 5,5% αντί στο 4,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το 2023
Έρευνα κατά Apple, Meta, Alphabet για μη συμμόρφωση κινεί η Κομισιόν
Καλεί την Κίνα σε ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς η επικεφαλής του ΔΝΤ
ΗΠΑ: Απέτρεψε αναστολή της λειτουργίας τμημάτων της Κυβέρνησης το Κογκρέσο
Scope: Επιβεβαίωσε το Α- της Ισπανίας, αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές
Διαφωνίες στην Ε.Ε. για έκδοση ομολόγων από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Αμετάβλητα τα επιτόκια από Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εν μέσω επίμονου πληθωρισμού
Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο, με... βαρίδι τη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ