Το Λονδίνο προετοιμάζεται για τη σύνοδο των G8

Το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανέλαβε την προεδρία της Ομάδας των οκτώ (G8) πιο προηγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G8), θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας τον προσεχή Ιούνιο, έχοντας προετοιμάσει και συζητήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκ των προτέρων σε επίπεδο υπουργών.

Η σύνοδος του Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λοχ Έρνε, θέρετρο της επαρχίας Φερμάνα, στη Βόρειο Ιρλανδία, θα είναι η πρώτη σύνοδος του G8 που θα πραγματοποιηθεί στο ΗΒ μετά από τη σύνοδο του Γκλενίγκλς στη Σκωτία το 2005, όταν 200.000 άνθρωποι είχαν διαδηλώσει κατά της φτώχειας.

Η σύνοδος επικεντρωθεί στην άρση των εμποδίων στο ελεύθερο εμπόριο, στην πάταξη της φοροαποφυγής με επιβολή ελέγχων στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους και στην προώθηση μεγαλύτερης διαφάνειας στη λειτουργία των κυβερνήσεων.

Σε επιστολή του ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τονίζει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα ακόμα έτος αβεβαιότητας το 2013, με τις εσωτερικές προκλήσεις να κυριαρχούν στην ατζέντα κάθε κυβέρνησης.

Προσθέτει ωστόσο ότι ως ηγέτες οχτώ χωρών που αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό παγκόσμιο ΑΕΠ, οι φιλόδοξοι στόχοι που θα θέσουν οι συμμετέχοντες στο G8 και τα τολμηρά βήματα που θα γίνουν μέσω της συνεργασίας τους «μπορούν να κάνουν μία απτή διαφορά τονώνοντας τις οικονομίες και προωθώντας την ευημερία, όχι μόνο στη χώρα του καθενός, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο