Barclays: Κόβει 7.000 θέσεις εργασίας

Η Barclays PLC σχεδιάζει να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας στην επενδυτική της τράπεζα τα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για τη μείωση της βάσης κόστους.

Η βρετανική τράπεζα δήλωσε ότι θα περικόψει 14.000 σε όλο τον όμιλο μέχρι το 2014. Η τράπεζα επίσης θα δημιουργήσει μια bad bank με 115 δισ. στερλίνες assets σταθμισμένου ρίσκου, με ένα σημαντικό ποσό να προέρχεται από το investment banking και τα ευρωπαϊκά assets στη λιανική τραπεζική.

Η μεταμορφωμένη τράπεζα θα επικεντρώνεται κυρίως στις λιανικές, αφρικανικές δραστηριότητες, και στις δραστηριότητες πιστωτικής κάρτας της Barclays. Η τράπεζα αναμένει να εγγράψει κόστος 800 εκατ. στερλίνων μαζί με τις άλλες 2,7 δισ. στερλίνες που εμφάνισε ως κόστος τον Φεβρουάριο του 2013.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο Jenkins επιδιώκει να αναδιοργανώσει την μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Barclays, όπου τα κέρδη έχουν υποχωρήσει καθώς αρκετά στελέχη έχουν εγκαταλείψει τη μονάδα και οι πελάτες τους αποσύρονται από τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης ομολόγων εξαιτίας των επίμονα χαμηλών και σταθερών επιτοκίων.

Η τράπεζα δήλωσε ότι θα περικόψει τα μη τυποποιημένα παράγωγα σταθερού εισοδήματος, ορισμένα εμπορεύματα και τα προϊόντα των αναδυόμενων αγορών.

Το αποτέλεσμα της αναθεώρησης είναι βασικό τόσο για την μονάδα όσο και για τον Jenkins. Από την προαγωγή του σε CEO το 2012, οι αναλυτές αμφισβητούν εάν το πρώην αφεντικό της λιανικής μονάδας της Barclays έχει την ικανότητα να αναδιοργανώσει την επενδυτική τράπεζα της Barclays.

«Πρόκειται για μια τολμηρή απλοποίηση της Barclays. ΘΑ είμαστε μια εστιασμένη διεθνή τράπεζα, δραστηριοποιούμενοι μόνο σε τομείς όπου έχουμε την ικανότητα, το εύρος και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Jenkins σε ανακοίνωσή του. Η Barclays δήλωσε πως τώρα στοχεύει σε βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε άνω του 11%.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες