Πτώση κερδών για τον ασφαλιστικό κολοσσό της Allianz

Η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης με βάση την χρηματιστηριακή αξία, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 4% στο α΄ τρίμηνο, αλλά ότι παραμένει σε τροχιά επίτευξης του στόχου για τα λειτουργικά κέρδη στη διάρκεια της χρήσης.

Οι δραστηριότητες ασφάλειας –ατυχήματος/ζωής/υγείας- υπεραπέδωσαν της τριμηνιαίας αναλογίας τους στις εκτιμήσεις της εταιρείας για την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης, ενώ οι επιδόσεις στη διαχείριση ενεργητικού ήταν αντίστοιχη με τον στόχο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Diekmann.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα περίπου 1,64 δισ. ευρώ έναντι των 1,71 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,61 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν 2,9% στα 2,72 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 2,80 δισ. ευρώ, επίσης καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για 2,60 δισ. ευρώ.

 

 

Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές γενικώς επωφελούνται από τις ήπιες καιρικές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα τις χαμηλότερες αιτήσεις για αποζημίωση λόγω φυσικών καταστροφών, κάτι που βοήθησε να υποστηριχτούν οι ασφαλιστικές δραστηριότητες για ακίνητα/ατυχήματα. Η Allianz δήλωσε ότι οι αυξήσεις της χρηματιστηριακής αξίας διατηρούν  τα assets τρίτων υπό διαχείριση σταθερά.

Τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν 6,3% στα 34 δισ. ευρώ, και είναι το υψηλότερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα στην ιστορία της εταιρείας, ανακοίνωσε η ίδια. Πριν από ένα χρόνο, το ποσό διαμορφώθηκε στα 32 δισ. ευρώ.

Η Allianz συνήθως δημοσιεύει ένα μικρό μέρος στοιχείων για το α΄ τρίμηνο πριν από την ετήσια γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί. Η πλήρης ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται στις 14 Μαΐου. Η Allianz έχει ασφάλειες ζωής/υγείας, ακινήτων/ατυχήματος και δραστηριότητες διαχείρισης ενεργητικού που περιλαμβάνουν το νέο brand της Pimco.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δειτε Επισης

Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία
Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: Πράσινο φως για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα με οδηγό τις υπηρεσίες