Delta - Air France χτίζουν παγκόσμια συμμαχία στους αιθέρες

Η Delta Air Lines, η China Eastern Airlines και η Air France-KLM Group μπαίνουν σε φάση μιας βαθύτερης διεθνούς συνεργασίας καθώς οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ και της Κίνας προχωρούν στην εξαγορά του 10% έκαστος της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης.
 
Την ίδια ώρα, η Air France-KLM αποκτά το 31% των μετοχών της βρετανικής Virgin Atlantic Airways, στην οποία μεγαλοεπενδυτής είναι η Delta.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε στενότερους δεσμούς μεταξύ σημαντικών αεροπορικών εταιρειών από διαφορετικές ηπείρους σε μια βιομηχανία όπου τα περιθώρια για άμεσες συγχωνεύσεις περιορίζονται από τα ανώτατα όρια ιδιοκτησίας που έχουν επιβληθεί από το κράτος.
 
Ταυτόχρονα, μια διευρυμένη δεκαετής συνολική διατλαντική κοινοπραξία θα επιτρέψει στους αμερικανικούς και ευρωπαίους αερομεταφορείς, καθώς και στην ιταλική εταιρεία Alitalia SpA, να συντονίσουν τα δρομολόγια και τους ναύλους σε ορισμένες διαδρομές, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τα προγράμματα συχνών δρομολογίων.
 
«Με τη Delta και την Virgin ενδυναμώνουμε τη διατλαντική μας συμμαχία, γεγονός που μας καθιστά την πρώτη συμμαχία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όσον αφορά την κυκλοφορία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac. «Με την China Eastern, εδραιώνουμε τη θέση μας σε μια αγορά υψηλής ανάπτυξης».
 
Οι αμερικανικές και κινεζικές συμμετοχές στην Air France-KLM θα αποκτηθούν με αύξηση κεφαλαίου ύψους 751 εκατ. ευρώ, ενώ η Air France θα αγοράσει την Virgin Atlantic με τίμημα περίπου 220 εκατ. στερλινών ή 287 εκατ. δολ.
 
Οι νέες συμφωνίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το προσεχές έτος, με τον όρο να ξεπεραστούν αντιμονοπωλιακοί περιορισμοί, ώστε να εφαρμοστούν το αργότερο από το 2019.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κακάο: Ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια ανά τόνο-Εντείνονται οι φόβοι για έλλειψη
Κάζακς (ΕΚΤ): Είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Σε υψηλό πέντε μηνών τα στεγαστικά επιτόκια στις ΗΠΑ
Κέρδη για τον χρυσό καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τη ζήτηση
Ο S&P υποβαθμίζει μαζί με τους Moody’s το Ισραήλ λόγω γεωπολιτικού κινδύνου
Άμεσο το πλήγμα στις αγορές από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο «κόκκινο» η Ασία
Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές