Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Radisson στην καρδιά του Κολωνακίου

Ακόμη μια ξενοδοχειακή προσθήκη μετρά το κέντρο της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επενδυτικό επίκεντρο μεγάλων ξένων και ελληνικών "ονομάτων" της τουριστικής αγοράς. Πρόκειται για το The Social Kolonaki Athens Hotel της Radisson, στην οδό Βουκουρεστίου, που αποτελεί το πρώτο branded ξενοδοχείο στον ακριβό δρόμο του Κολωνακίου.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε πρώην δημόσιο κτίριο της δεκαετίας του 1960 που ανακαινίστηκε ολικά από το ελληνο-σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο OOAK Architects. Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ και το μηνιαίο μίσθωμα μετά από συμφωνία μακροχρόνιας παραχώρησης, ανέρχεται σε 15.600 ευρώ.

Το επταώροφο boutique ξενοδοχείο διαθέτει 24  δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής σουίτας, εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο,  χώρο πρωινού και χώρους privet dining. Τη διαχείριση έχει αναλάβει η αλυσίδα της "Radisson Individuals". 

Ο  αμερικανικός ξενοδοχειακός κολοσσός ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση στο κέντρο, που εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στη μετατροπή ενός παλιού κτηρίου γραφείων δίπλα στην Μητρόπολη Αθηνών σε συγκρότημα serviced apartments. Η μονάδα θα ονομαστεί "Radisson RED Mitropoleos Square Athens" και προγραμματίζεται να ανοίξει φέτος, κατά το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τη Radisson, η μονάδα στην οδό Μητροπόλεως θα διαθέτει 100 δωμάτια και 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο. Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ παράλληλα θα διαθέτει roof top bar - εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη. Σημειώνεται πως το brand Radisson Red έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Radisson Hotel Group- με εννιά διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.600 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία σε 120 χώρες- λειτουργεί επίσης στην ελληνική αγορά το Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Κρήτης, το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, το Radisson Blu Euphoria Resort στη Μύκονο και το Radisson Resort Plaza στη Σκιάθο.

Είχε μάλιστα ανακοινώσει ρεκόρ ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τέσσερις συμφωνίες και τρεις νέες προσθήκες και ανέφερε πως το 2022 σηματοδοτούσε μια εντυπωσιακή χρονιά για τον όμιλο, "καθώς συνεχίζει να βασίζεται στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη των στρατηγικών επενδυτών και συνεργατών του. Με την υπογραφή δύο νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Αθήνα και δύο ακόμη στη Μύκονο και τη Σκιάθο, το portfolio του ομίλου αριθμεί πλέον οκτώ ακίνητα, με σχεδόν 1.000 δωμάτια σε λειτουργία ή υπό κατασκευή" τόνιζε.

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές