Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Wind από την United Group

Θέμα 24ώρων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συναλλαγής που θα οδηγήσει τη Wind στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group και στη συνέχεια στη συγχώνευσή της με τη Nova. 

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) ενέκρινε την συναλλαγή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποτιμάται στα περίπου 950 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος που θα αποδοθεί αλλά και του δανεισμού της Wind. 

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς ξεκινά και το μεγάλο στοίχημα της συγχώνευσης με τη Nova που θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο "παίκτη” σε αριθμό συνδρομητών στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και τον τρίτο μεγαλύτερο στην αγορά κινητής με μικρή διαφορά από τη δεύτερη Vodafone.

Πιο αναλυτικά, η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει περίπου 1,3 εκατ. πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία από τους οποίους περίπου 650 χιλ. αντιστοιχούν στη Wind και θα ξεπεράσει σε αριθμό των συνδρομητών τη Vodafone. Δεδομένου πως η Nova δεν είναι πάροχος κινητής, η νέα εταιρεία θα παραμείνει στην τρίτη θέση της αγοράς, αλλά στόχος είναι να αυξηθούν οι συνδρομητές μέσα συνδυαστικών προσφορών.

Η United Group βλέπει σημαντικές πιθανές συνέργειες στο σχήμα Wind-Nova που θα μπορούν να επιτρέψουν την πώληση συμβολαίων κινητής στους πελάτες της Nova, αλλά και να οδηγήσουν σε διεύρυνση της συνδρομητικής βάσης στη Pay TV. Ακόμη βλέπει σημαντικά περιθώρια μείωσης του κόστους λειτουργίας της νέας εταιρείας λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα δημιουργηθούν.

Θα χρειαστούν πάντως κάποιοι μήνες για να λειτουργήσουν ενιαία οι δύο εταιρείες, καθώς θα πρέπει να συγχωνευθούν τμήματα και να καθοριστούν οι ομάδες και τα διοικητικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νάσος Ζαρκαλής δεν θα συνεχίσει υπό τη νέα ιδιοκτησία, αν και δεν αποκλείεται να παραμείνει ως προσωρινός CEO της Wind για μερικούς μήνες. Ακόμη αναμένεται πως η ενιαίαεταιρεία θα διατηρήσει το όνομα Nova. 

Εκτός όμως από τη μάχη των συνδρομητών σε κινητή, σταθερή και συνδρομητική τηλεόραση, η ενιαία εταιρεία θα κληθεί να διεκδικήσει και κομμάτι από τα μεγάλα ψηφιακά έργα που προγραμματίζονται όπως τα έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου, αλλά και του προγράμματος των "έξυπνων πόλεων” για την υλοποίηση δράσεων στους δήμους της χώρας. 

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα