Περί τα 1,5 δισ. θα φτάσουν τα ελληνικά ομολογιακά μόνο τον Ιούλιο

Σε έναν αγώνα δρόμου να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά κόστη δανεισμού επιδίδονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, εισηγμένες και μη, το τελευταίο διάστημα, με μόνο τον Ιούλιο να αναμένεται να αντλήσουν από την αγορά περί τα 1,5 δισ. ευρώ.

Με το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών στο νέο 5ετές της Motor Oil, με την εταιρεία να αντλεί 400 εκατ. ευρώ στο 2,125%, να αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη, την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τη δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Prodea η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Στα… πράσινα Prodea και ΔΕΗ

Τόσο η Prodea, όσο και η ΔΕΗ, έχουν τονίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεών τους θα διατεθεί σε χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων.

Για την Prodea, το εύρος της απόδοσης θα ανακοινωθεί μία ημέρα πριν την έναρξη της ομολογιακής έκδοσης, δηλαδή αύριο 13 Ιουλίου, ενώ οι νέες ομολογίες θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 21 Ιουλίου.

Από τη μεριά της, η ΔΕΗ, στοχεύει να αντλήσει 350 εκατ. ευρώ, με το εύρος του επιτοκίου να αναμένεται πέριξ του 3%. Τα roadshows ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν και αύριο ενώ την Τετάρτη θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών. 

Ομόλογο και αξιολόγηση από τη Fitch για τον όμιλο Sani / Ikos S.C.A.

Μπορεί ακόμη η έκδοση ομολόγου από την Sani / Ikos S.C.A. να είναι εκτός του χρηματιστηριακού ραντάρ, όμως η σημερινή αξιολόγηση του ομίλου από τον οίκο Fitch Ratings, ανοίγει τον δρόμο για το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών. Η Fitch αξιολόγησε τον Όμιλο Sani / Ikos S.C.A. (Sani Ikos) με "B-", με το outlook να είναι σταθερό.

Και όπως αναφέρει η Fitch, οι τελικές αξιολογήσεις εξαρτώνται από την ολοκλήρωση της έκδοσης του χρέους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση αναμένεται να είναι στα 300 εκατ. ευρώ, με το μέχρι τώρα εκτιμώμενο επιτόκιο να είναι στο εύρος του 4% με 4,5%.

Πηγή: Capital.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο