Εξαγοράστηκε το ποσοστό της Wind στην Vantage Towers Greece

Στην ολοκλήρωση απόκτησης του 100% της Vantage Towers Greece (της κοινής εταιρείας διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που σύστησαν η Vodafone και η Wind) προχώρησε η Vantage Towers, θυγατρική του Vodafone Group.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η Vantage Towers άσκησε το δικαίωμα να αποκτήσει, όπως είχε προ πολλού γνωστοποιηθεί, το ποσοστό ύψους 38% που κατείχε η Crystal Almond, μητρική της Wind Ελλάς, στη Vantage Towers Greece.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προς τις ρυθμιστικές αρχές, η Vantage Towers κατέβαλλε το ποσό των 288 εκατ.ευρώ στην Crystal Almond. Η τελευταία αμέσως αμέσως μετά τη σύσταση της Vantage Towers Greece είχε λάβει το ποσό των 25 εκατ.ευρώ, ενώ στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας θα αποκτούσε μετοχές αξίας 100 εκατ. ευρώ κατά την εισαγωγή της Vantage Towers στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στην τιμή διάθεσής τους κατά το ΙΡΟ.

Παράλληλα η Vodafone Ελλάδας και η Wind Hellas έχουν δεσμευθεί να προχωρήσουν σε μια νέα πολυετή συμφωνία (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών -“MSA”) με την Vantage Towers Greece , αρχικής διάρκειας 8 ετών, που προβλέπει ότι η Vantage Towers θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρίες, οι οποίες ήδη δρομολογούν 500 νέους σταθμούς μέσα στην επόμενη 5ετία.

Υπενθυμίζεται πως η Vantage Towers αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη, με περίπου 82 χιλιάδες πύργους κεραιών (macro-sites) κινητής τηλεφωνίας σε 10 χώρες. Η εταιρεία διαχειρίζεται την παθητική υποδομή των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (δηλαδή τον εξοπλισμό των σταθμών, ιστούς κλπ) που διαθέτει το Vodafone Group, άμεσα ή μέσω συμπράξεων (όπως στην Ελλάδα με τη Wind) σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία κ.α.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές
Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια
«Πρασινίζει» το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- Η νέα επένδυση με αρχικό εκτιμώμενο κόστος τα 50 εκατ. ευρώ
Άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο Moody's
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα