Σε στάση αναμονής τα deals εξαγορών ξενοδοχείων

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον για την εξαγορά ξενοδοχειακών ομίλων αλλά και μεμονωμένων ξενοδόχων στη χώρα μας από ξένους, μεγάλους επενδυτικούς ομίλους, όμως προς το παρόν το ενδιαφέρον αυτό δεν μεταφράζεται σε συμβόλαια λόγω πανδημίας και της στάσης αναμονής που κρατούν όλοι. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου που είναι σε γνώση εξελίξεων, προς το παρόν δεν αναμένονται σημαντικές κινήσεις εξαγορών, όπως επίσης δεν αναμένεται και μεμονωμένοι ξενοδόχοι να προχωρήσουν σε εξαγορές άλλων μονάδων. Ωστόσο, όσο η τουριστική αγορά ανοίγει σταδιακά τόσο τα deals θα έρχονται εγγύτερα, σημειώνουν οι ίδιοι.

Νέες μονάδες
Πάντως, κάποιες αξιοσημείωτες κινήσεις δημιουργίας νέων μονάδων καταγράφονται, όπως είναι η νέα επένδυση του Ομίλου Ikos/Sani στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έχει ήδη αγοράσει μεγάλη έκταση ώστε να δημιουργήσει εκεί μια ακόμα πεντάστερη μονάδα, στα πρότυπα των λοιπών μονάδων που διατηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο. Ο Όμιλος ο οποίος αναπτύσσει εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό του 9 πολυτελή resorts σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, όπως Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στην Ιβηρική Χερσόνησο, σχεδιάζοντας το νέο Ikos Andalusia. 

Το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ομίλου και πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων εδράζεται στη Marbella/Estepona της Ισπανίας κι αναμένεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021.

Επενδύσεις του 2020
Επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το τελευταίο report της GBR Consulting, οι συμφωνίες που ξεχώρισαν προς το τέλος του 2020 είναι μεταξύ άλλων οι εξής: 

* Τον Νοέμβριο του 2020 ανακοινώθηκε ότι η Cretan Investments Group (CIG) Hellas απέκτησε από τον Όμιλο AKS Hotels το ξενοδοχείο lti AKS Minoa Palace συνολικής δυναμικότητας 119 δωματίων. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της Αμνισού, κοντά στο Ηράκλειο. Το ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί σε δύο φάσεις (κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2020/2021 και 2021/2022) και προγραμματίζεται να ανοίξει ξανά τον Απρίλιο του 2021 ως το Sentido Unique Blue Resort.

* Επίσης στις 27 Νοεμβρίου 2020 η Lamda Development και η TEMES S.A. ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη δύο τελευταίας τεχνολογίας πολυτελών ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών στο Ελληνικό κατά την πρώτη πενταετή φάση του έργου. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με ξεχωριστή αρχιτεκτονική στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, καθώς και δεύτερο παραθαλάσσιο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων κατά μήκος της παραλιακής πλευράς. Και τα δύο ξενοδοχεία θα συνοδεύονται από επώνυμες κατοικίες και η συνολική επένδυση εκτιμάται σε 300 εκατ. ευρώ.

Εκτός από αυτά τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Mohegan - GEK Terna θα ξεκινήσει την κατασκευή του Integrated Resort & Casino εφόσον εκδοθούν άδειες. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια. Ακόμη, σχεδιάζεται ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης δίπλα στο επιχειρηματικό κέντρο δυναμικότητας 500 δωμάτιων. Τα τέσσερα προαναφερόμενα ξενοδοχεία έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν κατά τη διάρκεια του 2025.

* Η οικογένεια Σαράντη, η οποία ίδρυσε και διαχειρίζεται τη γαλακτοκομική βιομηχανία Τυράς (Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.), απέκτησε το 5 αστέρων Ananti City Resort, που βρίσκεται στο λόφο στην περιοχή Λογκάκι λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων. Το Ananti Resort διαθέτει 18 δωμάτια και σουίτες, μπαρ / εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, σπα και κέντρο ευεξίας, εσωτερική θερμαινόμενη και εξωτερική πισίνα και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

* Τέλος, η Everty, μια εταιρεία ακινήτων του επενδυτικού ομίλου YNV, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατ. στην ελληνική αγορά ακινήτων, αποκτώντας περιουσιακά στοιχεία στην αγορά γραφείων, στον τομέα της φιλοξενίας και κατοικιών με έμφαση στις πολυτελείς βίλες διακοπών.   

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές