Wizz Air Abu Dhabi: Κάνει ντεμπούτο από την Ελλάδα τον Ιανουάριο

 

Επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα, από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο το πλάνο πήγαν πίσω λόγω κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον νεότερο αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Wizz Air Abu Dhabi, η οποία εγκαινιάζει τελικά τα δρομολόγιά της από την Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου. Η Wizz Air Abu Dhabi αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της ADQ -από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμμετοχών στο Αμπου Ντάμπι με πλήρως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και συμμετοχές σε πάνω από 90 εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή- και της Wizz Air Holdings Plc, η οποία έχει ήδη μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά στο δίκτυο εξωτερικού.

Τώρα, από τις αρχές του νέου έτους, η αεροπορική ‘’προσγειώνεται’’ σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας νέους προορισμούς και συνδέοντας την Ελλάδα με τουριστικές αγορές οι οποίες εντάσσονται στα ‘’γερά’’ πορτοφόλια και έχουν πολύ μικρό μερίδιο στους ελληνικούς προορισμούς. Εξέλιξη, η οποία έστω κι αν έρχεται εν μέσω πανδημίας, δεν παύει να είναι ενθαρρυντική με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

Οι πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα- Αμπου Ντάμπι ξεκινούν, κορωνοϊού επιτρέποντος, από τις 15 Ιανουαρίου, ενώ αργότερα, από τις 4 Φεβρουαρίου, ξεκινά, με βάση τον προγραμματισμό, η σύνδεση με Θεσσαλονίκη. Από πλευράς της εταιρείας, οι επιτελείς της, δηλώνουν έτοιμοι να αναπτύξουν τώρα, έστω και με τις υφιστάμενες συνθήκες, δραστηριότητα, συνδέοντας το Αμπου Ντάμπι με νέους προορισμούς του εξωτερικού, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Kees Van Schaick, γενικός διευθυντής της Wizz Air Abu Dhabi. Το δίκτυο από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «θα επεκτείνεται γρήγορα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, με την προσθήκη των προορισμών που είχαμε προγραμματίσει από πριν, από την στιγμή που αυτοί θα προστίθενται στη λίστα των ‘’πράσινων’’ χωρών».

Μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν και η σύνδεση με την Αθήνα, η οποία είχε προγραμματιστεί για φέτος το φθινόπωρο, ωστόσο λόγω της πανδημίας, η έναρξη των δρομολογίων στην ελληνική πρωτεύουσα όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια, μετατέθηκαν για αργότερα. Η αεροπορική, που θα προσφέρει σύμφωνα με τους επιτελείς της πολύ ανταγωνιστικές τιμές, εκτός από την Αθήνα, είχε αρχικά ανακοινώσει στο δίκτυό της, κι άλλους προορισμούς εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αλεξάνδρεια, το Κουτάισι στη Γεωργία, τη Λάρνακα, την Οδυσσό και το Ερεβάν. Η πανδημία ωστόσο δεν επέτρεψε την έναρξη των δρομολογίων νωρίτερα, με αποτέλεσμα τα πλάνα να μετατεθούν για τις αρχές του νέου έτους. Οσο προστίθενται νέοι, ‘’πράσινοι’’ προορισμοί τόσο θα αυξάνονται τους επόμενους μήνες και οι συνδέσεις από τη βάση της εταιρείας στο Αμπου Ντάμπι.

Η πρωτεύουσα των ΗΑΕ ‘’άνοιξε’’ για τους ξένους ταξιδιώτες μόλις προ ημέρων, καθώς οι ιθύνοντες επιδιώκουν τώρα να ‘’χτίσουν’’ εκ νέου σταδιακά τον τουρισμό τους, μετά το κλείσιμο λόγω Covid-19. Για την Wizz Air Abu Dhabi, η οποία λειτουργεί με το επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κόστους, το επίσημο ντεμπούτο της -και στην Ελλάδα- από τη νέα χρονιά αποτελεί κι ένα σημαντικό στοίχημα αφού αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα φέρει τη… low cost επανάσταση σε μία αγορά, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που παραδοσιακά έχει συνδέσει το όνομά της με τον τουρισμό πολυτελείας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές