Τα νέα 5αστερα της Κέας από τη σεζόν του 2021

Ήταν να έρθει το 2020 ωστόσο λόγω Covid -19 θα έρθει το 2021. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Υdor Hotel & Spa στην Κέα το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του από τον Ιούνιο του 2021.

Πρόκειται για μία ακόμη πολυτελή άφιξη στο νησί, που θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς λόγω της εύκολης πρόσβασης από την Αθήνα κι έχει τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον την τελευταία τριετία λόγω και του μοναδικού 5άστερου One & Only- το πρώτο στην Ελλάδα που κατασκευάζουν από κοινού ο όμιλος της Kerzner, ο μητρικός όμιλος της πολυτελούς αλυσίδας, με την Dolphin, σε μία επένδυση που θα φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει και ιδιωτικές κατοικίες. Και στην περίπτωση αυτή πάντως, η πανδημία πήγε πίσω το πλάνο της έναρξης λειτουργίας του One & Only Kea Resort που μετατίθεται πλέον για το 2022.

Ως προς τo Υdor Hotel & Spa, το νεότερο μέλος των Elixos Hotels, συνδέεται με το Porto Kea Suites και βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο Βουρκάρι. «Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δεν καταφέραμε να ανοίξουμε το ξενοδοχείο το 2020 όπως ήταν προγραμματισμένο», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας για το ξενοδοχείο που συνδυάζει στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονης αισθητικής.

Η έμπνευση για το όνομα του ξενοδοχείου προήλθε από το κράμα της μυθολογίας  του νησιού και ενός από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου: το στοιχείο του νερού, αφού η Κέα παλιά ονομαζόταν «Υδρούσσα», από τις άφθονες πηγές νερού που υπήρχαν διάσπαρτες στο νησί. Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζονται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ydor Hotel & Spa με την κεντρική εξωτερική πισίνα, την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του spa και τις εννιά πισίνες σε δωμάτια. Το νέο 5άσερο της Κέας διαθέτει 24 δωμάτια και σουίτες, εγκαταστάσεις γυμναστηρίου κ.τ.λ..

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και για το One & Only Kea Resort (με 75 ανεξάρτητα βίλλες με πισίνες και έναν περιορισμένο αριθμό One & Only ιδιωτικών κατοικιών), για το οποίο η έναρξη λειτουργίας πήρε αναβολή- από το 2021 στο 2022-  λόγω της πανδημίας που ούτως ή άλλως πήγε πίσω τις κατασκευαστικές εργασίες, αλλά και της δύσκολης χρονιάς- όπως προδιαγράφεται και η επόμενη για τον κλάδο της φιλοξενίας έως ότου υπάρξει μία ισορροπία στην αγορά.

Πάντως το δίδυμο των Κerzner- Dolphin ‘’τρέχουν’’ εν μέσω Covid 19 το πρόγραμμα προώθησης του project και της πώλησης των κατοικιών. Οι τιμές για τις κατοικίες ξεκινούν από 1 εκατ. ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Oι ιδιωτικές κατοικίες, δύο και τριών δωματίων διατίθενται προς πώληση ως επενδυτικό προϊόν αυτή την στιγμή, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και οι πρώτες πωλήσεις εν μέσω Covid- 19 για μεγαλύτερες βίλλες, άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρείς τύποι πολυτελών κατοικιών που διατίθενται σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι θα έχουν 4% καθαρή απόδοση στην επένδυσή τους για οκτώ χρόνια, χρησιμοποιώντας ωστόσο την κατοικία σε συγκεκριμένες περιόδους δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της high season τα σπίτια θα διατίθενται μέσω της One & Only. Oι μικρότερες βίλλες είναι 107 τ.μ. και διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, οι βίλλες των δύο υπνοδωματίων έχουν επιφάνεια 283 τ.μ. και των τριών υπνοδωματίων 400 τ.μ.. Οι One & Only κατοικίες θα έχουν επίσης ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο
Ποια είναι τα νέα check-in στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Μεγάλα projects στον τομέα της φιλοξενίας
Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρεκόρ δεκαπενταετίας σε κέρδη και διανομή μερισμάτων
Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων-Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις
Ελλάδα: Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές